by:Larm black: Rocken lever

December 09 2016

h

by:Larm black: Rocken lever

– Dere var bare opptatt med å se på andre ting. Mens alle har hatt sine øyne på elektroniske streamingartister, har metal og rock levd et parallelt liv i beste velgående, sier Erlend Gjerde i Indie Recordings.

Han er en av initiativtakerne og festivalsjef i by:Larm black. Sammen med Joakim Haugland, som er programsjef i by:Larm, Pål Dimmen fra Music Norway, Jarle Kvåle fra Tons of Rock og Ragnar Vikse i Timeout Agency jobber de med å legge til rette for en ny bølge Norske eksportklare rock og metal-band. Når by:Larm-festivalen går av stabelen i mars 2017, får de mørkere sjangrene bre seg utover flere scener gjennom to dager. Vulkan Arena og Pokalen er stedet for å oppleve over 20 spennende band, og initiativet har allerede blitt godt mottatt blant artister og musikkbransje.

Bakgrunnen er et ønske om at de hardere sjangrene, som satte Norge på det musikalske verdenskartet allerede tidlig på nittitallet, igjen skal få sin rettmessige plass i by:Larm. I jakten på å komme seg opp på Top 50 på Spotify, eller lage den kuleste digitale kampanjen, vinne The Stream eller headline store kommersielle festivaler – har oppmerksomheten enkelt og greit flyttet rocken ut av rampelyset. Men det betyr ikke at hverken lytterne, de store plateselskapene eller liveindustrien overser sjangeren.

– Vi finner faktisk mange av verdens største artister i dette segmentet, og tendensen er et svært lojalt publikum. Dette ser bransjen, og Universal Music kjøpte nylig metal-labelet Candlelight, Warner Music kjøpte Roadrunner for et par år siden og Sony har nylig kjøpt Century Media – i tillegg til at de har gjenåpnet rockelabelet Music For Nations for å utvide sin satsing i de hardere sjangrene. Dette samtidig med at artister om Ghost, Avenged Sevenfold, Bring Me the Horizon og Volbeat selger ut arenaer over hele verden – så ryktene om at det bare er de gode gamle heltene som Metallica og Iron Maiden som er store i metal, er absolutt feil, forklarer Gjerde.

– Vi har en rekke verdensenere i tillegg til en fantastisk undergrunn i disse sjangrene i Norge, og vi har en stadig proffere bransje som nå virkelig begynner å konsolidere kreftene – blant annet rundt by:Larm black.
Her er de første bekreftede artistene:

Så hvem er by:Larm black for?
 –  By:Larm black er for alle artister som kjører fuzzpedalen et sted mellom nivå 6 og 11. By:Larm black blir en del av by:Larm der vi som har slitt med å finne våre favorittartister på tidligere års program kan meske oss i deilig rock, hardrock og metal. Alt fra stoner til hardcore, black metal, heavy, thrash og death metal. Alle i sort avdeling er velkommen. Vi håper både artister og publikum tar vel imot initiativet, og satser på at alle som enten har, har hatt, eller skulle ønske de hadde en massiv headbange-vennlig-hårmanke kjenner sin besøkelsestid og blir med på festen, avslutter Gjerde.