by:Larm for dummies: Opplysningskontoret for larm

January 26 2017

h

Skjønner ikke helt greia med by:Larm, sier du? Ikke fortvil.

I 2017 arrangeres by:Larm for tyvende gang, men vet du egentlig hva by:Larm er og hvorfor du bør bli med på moroa? Her er vår lille guide til festivalen og noen svar på vanlige spørsmål og misforståelser.

by:Larm er vel egentlig en bransjekonferanse, hvorfor kalles den for en festival da?

Fordi den største delen av by:Larm faktisk er en festival som ligner mye på Øyanatt i formen. Altså en festival som foregår på scener som allerede eksisterer. Det er et musikkbransjeelement i bylarm også, men det foregår på dagtid og er arrangert som en konferanse. Bonusen er at plateselskapsfolka, musikkjournalistene og festivalbookerne også bruker kveldene til å gå på festival, så konsertene betyr ekstra mye for artistene som spiller. Tente artister = bra konserter.

by:Larm er da vel kun for hippe musikkbransjefolk og ikke for meg

Feil, feil, feil. Festivalen er laget med tanke på helt vanlige glade festivalgjengere og for at du skal kunne ha fantastiske opplevelser sammen med venner.

by:Larm presenterer da mest ukjente og sære artister for spesielt interesserte?

Feil, by:Larm fokuserer på aktuelle artister, kjente og ukjente men sjelden spesiellt sære. Etablerte artister som kommer med en ny utgivelse, band som er store i Sverige men enda ikke i Norge eller Danmark og unge talenter som er på full fart fremover. I år spiller f.eks. artister som Bernhoft, Cashmere Cat, Greni og Julie Bergan sammen med utvalgte talenter du garantert vil høre mer fra i tiden som kommer. Husk at artister som første gang spilte på by:Larm i kategorien “unge, lovende og ukjent” omfatter Highasakite, Tungtvann, First Aid Kit, Nico & Vinz, Cashmere Cat, Lykke Li, Bigbang, Briskeby, Röyksopp, Farida, Kaizers Orchestra, Aurora, Jonas Alaska, Jenny Hval (Rockettothesky), Sondre Lerche, Susanne Sundfør, Lemaitre, Kråkesølv, Honningbarna, Razika, Samsaya, Gåte, Mø, Lars Vaular, Karpe Diem, Odd Nordstoga, Madcon, Maria Mena, Ane Brun, Lido, Monica Heldal, Emilie Nicolas, Sondre Justad, Dagny, Ary, dePresno, Todd Terje og mange mange flere. Ikke så veldig sært, er det vel?

Jeg synes billettsystemet er forvirrende, må man betale for adgang til alt som skjer uansett, eller kan jeg velge ut og betale for kun det jeg vil se?


Billettsystemet er rimelig fleksibelt og gir flere valgmuligheter, ofte kan du betale for kun det du vil se. Allikevel er det mye å spare på et pass hvis du har lyst til å oppleve litt eller mye mer.
Enkeltbilletter: På de større scenene som Sentrum Scene og Rockefeller selges det et antall enkeltbilletter som gir adgang kun dit en hel kveld. Disse selges både på forhånd gjennom scenens egen webside, og på døra dersom det er flere enkeltbilletter igjen. På de mindre scenene selges det ikke billetter på forhånd, kun på døra hvis det er kapasitet i lokalet.
Dagspass: Legg på ca 150 kroner i forhold til Rockefellerbilletten, og du får et dagspass som gir deg adgang til alt som skjer på alle 16 scenene en hel kveld.
Festivalpass: For ca samme prisen som to dagspass får du et festivalpass som gir deg full adgang til alle 16 scener i de tre dagene by:Larm varer.

by:Larm kaller seg for en festival, men det er vel egentlig ikke noe festivalområde der vi kan henge ut med venner mellom slagene?

Festivalen foregår innendørs på flere av Oslo´s klubber og scener, men det er et stort festivaltelt rett ved siden av Kulturkirken Jakob som også er en av våre scener. Her kan du henge ut, ta en matbit eller litt godt drikke, før du går videre i programmet.
Har du fortsatt noen spørsmål? Ta kontakt med silje@bylarm.no – som kan lose deg trygt i havn.