Festival blog
(Norwegian)

1064762-8-1425416972447-n600

ÅRETS FRIVILLIG 2015

March 03

For fjerde gang har by:Larm, i samarbeid med Hansa Borg Bryggerier, delt ut et reisestipend på 25 000,- til den kultur-Norge mener er Årets Frivillig.

Festivaler, helårsarrangører, studentarrangører og andre kulturinstitusjoner er avhengige av de frivilliges innsats, og vi kan ikke få roset dem nok.

Årets Frivillig er en person som har utmerket seg utover dens tildelte oppgaver, og bidratt til et trygt og positivt miljø. Denne frivillige har spredt motivasjon, og vist ekstra omtanke for de rundt seg og derfor vært en god ambassadør for sin oppdragsgiver.

VI VIL GRATULERE KEN A. BROX SOM ÅRETS FRIVILLIG 2015

(Foto: Henriette Aurtande, NRK Finnmark)

Vi tok en liten prat med Ken etter utdelingen, for å se hvordan ståa var.

- Vi må jo bare få spørre: Hvordan føles det å ha vunnet denne prisen?

Nominasjonen kom litt overraskende på meg, men utrolig kult og ærefullt. Så ble det mye engasjement av de rundt meg, da på sosiale media, noe som var stor stas.

Siden jeg har jobbet frivillig siden folk på Lillehammer stod og slo OL-floka, så er det stor stas! Jeg har jo vært innom det meste innen festivalbransjen, da som logistikkansvarlig, medieansvarlig, sikkerhetssjef, og nå bookingansvarlig og festivalsjef. I tillegg er jeg en elendig taper, så dette var fantastisk herlig! Det triste er at jeg ikke får feiret prisen, da jeg sliter med en fot som lever sitt eget liv. Men prisen skal feires med å endelig kunne dra på en festival og bare nyte den selv. DIGG!

- Har du gjort deg opp noen tanker om hva du skal bruke reisestipendet på 25.000,- til?

Premien vil gå til å reise til Island, og Island Airwaves. Og så er det mulig at Burning Man i Nevada i USA får et besøk.

- Og sist, men ikke minst, hvorfor er Årets Frivillig en viktig pris?

Prisen er for å verdsette de som jobber utallige timer, uten å ta betalt for det. De som gjør frivillighetsjobber uten å nøle, og med stor glede.

Vår samarbeidspartner Hansa Borg Bryggerier, sier dette om vinneren:

Årets vinner av Hansaprisen er en svært spennende person. Han har vært en av ildsjelene bak festivalen Sørøyrocken, og har siden 2011 vært en av våre beste ambassadører. Han mottar ingen lønn for jobben og legger ned mye tid i løpet av året på å være med på å bygge Norges koseligste festival. Han gjør alt fra å booke artister, klippe ALLE plener på Sørvær før festivalen, henge opp plakater, snekre, rydde, sjaue, kjøre lastebil og mye annet. Han brenner for festivalen og den ville ikke vært det samme uten han. På toppen av alt sover han i badstua hjemme under festivalen for å gjøre plass til festivaldeltagere og artister.

Vi ønsker Ken lykke til videre i festivalbransjen, og håper han koser seg på både Island Airwaves og Burning Man.

Read more

1064762-8-1425409849057-n600

TONO SESSIONS LIVE

March 03

Midt på Youngstorget finner du TONO-loungen, mellom TIDAL Main Stage og P3-teltet. Loungen er egentlig forbehold alle med delegatpass, men i år vil TONO invitere ALLE, selv de uten festivalpass, til to spennende sessions. Her er det førstemann til mølla som gjelder, så vær tidlig ute.

Slik ser programmet ut:

Torsdag

17:30 – 18:30 – TONO Sessions Live med Espen Lind

“Her får du en unik mulighet til å få bli bedre kjent med en av Norges mest kommersielt vellykkede “hit makers”!

Espen Lind har skrevet/produsert låter som har solgt i mer enn 40 millioner eksemplarer. Blant dem er "Hey Soul Sister» med for Train (10 mill solgte og årets største låt i USA i 2010) og «Irreplaceable» for Beyonce (nr 1 i 10 uker i USA). Som artist har han vunnet 5 Spellemannpriser og 3 HitAwards.

Lind vil bli intervjuet av artist, låtskriver og kursholder Askil Holm."

Fredag

17:30 – 18:30 – TONO Sessions Live med Bertine Zetlitz

“Her får du en helt unik mulighet til å bli bedre kjent med låtskriveren Bertine Zetlitz, som er albumaktuell med sitt første norskspråklige album “Tikamp”

Zetlitz slapp sin første singel i 1997 og smøg seg inn i publikums bevissthet med debutalbumet “Morbid Latenight Show” året etter. Hun har så langt gitt ut seks hele album, som alle har vært store suksesser – og en lang rekke hitsingler. Hun har vunnet fire Spellemannpriser. Duetten «Sett at vi sier det sånn» med Prepple Houmb var første smakebit fra albumet «Tikamp» som slippes denne våren, og som inneholder 10 låter skrevet sammen med Håkon Gebhardt (Motorpsycho m.m.)."

Vil du få med deg resten av vårt innholdsrike festivalprogram? Billetter finner du her!

Read more

1064762-9-1425328683351-n600

FOLKEFEST PÅ YOUNGSTORGET

March 02

I år vil by:Larm invitere til folkefest på Youngstorget, og på dagtid vil uteområdet være åpent for alle, selv de uten festivalpass.

På Youngstorget blir det et fantastisk opplegg med både foodtrucks, og en egen drikkeservering som byr på varme bålpanner, pølser, popcorn og DJs.

Ren Reklame skal sørge for at området rundt Youngstorget blir pent dekorert med sine kunstverk. Vår fargerike teip vil strekke seg gjennom hele Torggata, og bort til Vulkan, hvor seminarene finner sted i år.

Vi har også inngått samarbeid med en hel haug med restauranter i området, som gir eksklusive tilbud til festivaldeltakerne. Teipen vil lede deg til disse, så hold øynene åpne!

Døgnvill kjører på med sin helt egen by:Larm-burger, den gleder vi oss veldig til å teste ut. Nyåpnede Postkontoret på Tøyen gir alle med festivalpass halv pris på alle pizzaer. Champagneria, og mange flere med dem, stiller med ekstra hyggelige priser for by:Larmere.

I tillegg får du:

10% på alle meksikanske retter på menyen til Café Sara.

Mission Taco gir deg 10% rabatt på all mat frem til 18:00.

Smelteverket slår på stortromma og gir deg 20% på all mat og drikke på menyen.

Fiskeriet gir deg 10% på sin fantastiske fish and chips.

For å få den fulle oversikten, sjekk ut listen her.

- Og sist men ikke minst, årets by:Larm Magazine / Osloguide er tilgjengelig på utvalgte steder over hele byen – plukk opp et nummer på veien hos blant annet Kulturhuset og Torggata Kennelklubb.

Read more

1064762-9-1425309540304-n600

by:Songs på by:Larm

March 02

Låtskriver-campen by:Songs startet i Whiteroom Studio i Asker og på Tanken i Sandvika i Bærum søndag 1. mars. Her vil representanter fra den amerikanske musikkindustrien være med på å utvikle låtene til norske låtskrivere og produsenter.

Campen er et samarbeid mellom Toothfairy, Waterfall, Whiteroom, Kid Management, Warner/Chappel, by:larm og Music Norway, med støtte fra Asker og Bærum kommune, Nopa og Tono samt Bama, Hansa og Brooklyn Brewery.

Primus motor, Martin Schilde sier:

- Vi startet i går med rundt 20 produsenter og 20 top linere. Vi har fått superpositive tilbakemeldinger fra de involverte, og de blir tatt godt vare på. I løpet av første dagen har alle teamene skissert opp en låt de kommer til å jobbe med. Tilbakemeldingene er at de fleste tror at det skal komme helt ferdige låter ut av dette, som kommer til å finne sine hjem. Flere har og vist interesse for å fortsette samarbeidet etter campen, bl.a. har Phamous begynt å planlegge sessions med Thomas Eriksen og Couchron i LA senere i år.

Vegard Waske, som er ansvarlig for det internasjonale programmet på by:Larm, synes at det er fantastisk gøy at campen er i gang, og at Martin og co har fått med så mange bra folk både fra Norge, US, UK og Sverige. “Skal bli spennende å høre resultatene, samt se om noen av låtene ender opp som en hit!”, sier han, og vi sier oss enige.

By:Songs har over 40 produsenter, låtskrivere og top linere som deltar, her finner folk som er involvert i alle ledd i prosessen med å lage en låt.

Blant deltakerne finner vi store navn som:

Amanda Warner (aka MNDR) (Rita Ora, Charli XCX, LIx Y2K, RAC, Tokimonsta and Kelly Rowland)

J-hart (James Abrahart) (Justin Bieber, Jason Derulo, Loreen, Union J, Trey Songz)

Kerli Koiv (Demi Lovato, Pentatonix, Ascap camp writer)

Anthony Vasquez (Arianna Grande, Cee-Lo, Zendaya, Vali, Bebe Rexha ++)

Paul E. Phamous – Frank Ocean, Nick Jonas ( grammy winner)

Jamie Houston (Santana, Miley Cyrus)

Whitney Phillips (Stafford Brother´s, Steve Aoki, Morgan Page, Kylie Minogue)

Eric Rosse (Eric Feldman) (maroon 5, Birdy, Megan Trainor, Tori Amos ++)

Caroline Ailin (Craig David, Grades, Karen Harding, Jasmine Thompson, K Stewart, M.O.)

Thomas Eriksen (Aaliyah, Nico & Vinz, Truls ++)

Coucheron (Warner Music Group US. Mayer Hawthorne og Reb. Moe)

Carl Louis (CLMD, Dan Croll, Discopolis, Axwell, Ary, Warner Chappel LA, Carl Louis ++)

Frøder (CLMD, Frøder, Sony Nordic)

Mr Little Jeans (aka Monica Linn Birkenes) («Pocketknife")

..og mange flere. Følg oss på Instagram for å se hva som skjer videre på by:Songs! Campen varer til onsdag 04. mars.

Read more

1064762-9-1425306193831

Bytte billett til armbånd? Her er alt du trenger å vite

March 02

By:Larm nærmer seg med stormskritt, og da kan det være på sin plass med litt praktisk info. Du lurer helt sikkert på hvordan du bytter billett til armbånd?

Alle billetter må være byttet til armbånd før du får tilgang til venues. DenENESTE plassen man får gjort dette på er billettkontoret vårt, som er lokalisert sentralt på Youngstorget.

Åpningstider for 2015 er som følger:

Onsdag 4. mars 15:00 – 00:30

Torsdag 5. mars 15:00 – 01:30

Fredag 6. mars 15:00 – 01:30

Lørdag 7. mars 15:00 – 01:30

NB: Dagspass for lørdag kan ikke byttes inn før lørdag.

Hvor er innsjekk for delegater, og når er den åpen?

Om du er en registrert som delegat i år, må du personlig plukke opp armbånd og badge på delegat-innsjekken, den finner du i andre etasje på Mathallen (Maridalsveien 17A).

Innsjekken har følgende åpningstider i 2015:

Onsdag 4. mars 09:00 – 23:00

Torsdag 5. mars 09:00 – 23:00

Fredag 6. mars 09:00 – 20:00

Lørdag 7. mars 12:00 – 14:00

Om du mot all formodning ennå ikke har kjøpt deg et festivalpass, så gjør du det her. Husk at vi har studentrabatt som gir deg over 200 konserter for kun 800 kroner. Man trenger ikke være dritgod i matte for å skjønne at det er en sjukt god deal.

Read more

1064762-11-1425233032028

Christine og Ruben sender live fra Kulturhuset

March 01

Våre favorittprogramledere fra NRK P3, Christine Dancke og Ruben Gran, tar med seg mikrofoner og godstoler ned på Kulturhuset for å sende live fra hjertet av festivalen.

Inngang er helt gratis, så hvem som helst kan komme innom for å lytte, henge og kose seg. (Merk at Kulturhuset har aldersgrense 18 år!)

Her kan du lese alt du trenger å vite om programmet til Christine og Ruben på torsdag, fredag og lørdag, sakset i god stil fra eventet:

CHRISTINE LIVE

Christine flytter sitt daglige musikkprogram på P3 fra Marienlyst til Kulturhuset på Youngstorget i Oslo sentrum. Hit inviteres både lyttere og by:Larmaktuelle artister til morsomme samtaler, massevis av livemusikk og overraskende coverlåter.

Torsdag 5. mars, 13.00 – 15.00: Slutface, OMVR og James Bay LIVE

Fredag 6. mars, 13.00 – 15.00: Lorentz, Rae Morris og SOAK LIVE.

Lørdag 7. mars, 14.00 – 16.00: Fay Wildhagen og Astrid LIVE + Låtpanel + Besøk av Silvana Imam

PLATEPRAT MED RUBEN

Ruben setter seg i sofaen med en bunke vinyl, platespiller og noen av sine favorittartister for å snakke om og spille musikk. Forvent en personlig samtale om musikken som engasjerer, inspirerer og preger artisten i arbeidet som musiker. Hør låtene artistene digger, hva som var deres første musikalske minne, og hvilken låt de mener er tidenes beste (blant annet). Dette sendes ikke direkte på radio, men er gratis for alle som vil komme å ta del i platepraten.

Torsdag 5. mars kl 15.30: Plateprat med Ivan Ave

Fredag 6. mars kl. 15.30: Plateprat med SOAK

Lørdag 7. mars kl. 16.30: Plateprat med Jonas Alaska

Read more

1064762-11-1425229162432

Bladfyk med Ronni Le Tekrø og intervju med Filip fra Field Productions

March 01

Med et festivalpass til by:Larm får du ikke bare 200 konserter å velge mellom, men også mange andre spennende arrangementer!

På lørdag 07. mars er Internasjonalen (på Youngstorget) stedet å være.

Fra 14:30 til 15:15 kan du se Filip Christensen fra Field Productions bli intervjuet av Torgny Amdam:

Filip Christensen startet produksjonsselskapet Field Productions som 15-åring hjemme på gutterommet i Lørenskog og til dags dato står han bak totalt ni lengre filmproduksjoner med ski- og snowboard i fokus.I dette intervjuet får vi bl.a. høre mer om en filmsjanger som er under radaren for de fleste, om Field Productions kommende satsning, og om muligheter og utfordringer knyttet til bruk av musikk i produksjonene.

Kun et kvarter senere, altså fra 15:30, til 16:40, kan du se Ronni Le Tekrø bli intervjuet av musikkjournalist Audun Vinger:

Han er ikke så ofte ute i offentligheten, Ronni Le Tekrø, men så har da også TNT-gitaristen sitt å holde på med. Åttitallsheltene har en rimelig lukrativ livekarriere gående i enorme tungrock-miljøer verden over fortsatt, og når han ikke farter rundt med dem har han bandet med gitarkamerat Terje Rypdal, og ikke minst gården og hjemmestudioet på Toten.Denne lørdag ettermiddagen snakker Tekrø om sin karriere og livsfilosofi, om gitarer og psykedelia, og tilstanden i rocken i dag.

Garantert en fin oppladning til kveldens konserter!

For å få tilgang til herligheten så kjøper du deg et by:Larm-festivalpass her. Da får du i både pose og sekk.

Read more

1064762-12-1425054123359

BRY:LARM

February 27

Det blir gratis fest og konsert for alle byens borgere på Youngstorget lørdag den 07. mars, fra 12:00 til 15:00.

I forbindelse med at Oslo hvert år tas over av artister og musikkbransjen under by:Larm, har Oslo Ess tatt initiativet til å arrangere et litt annerledes musikkarrangement som en del av det offisielle by-Larm-programmet, et arrangement som gir noe tilbake til byen.

På scenen finner vi store navn som Oslo Ess, Kvelertak, Stein Torleif Bjella, Frøkedal & Familien, Ida Jenshus og Torgeir Waldemar. Konferansier for dagen blir Leo Ajkic.

Det vil også bli flere innslag fra hovedpersonene selv, nemlig =Oslos sine selgere. Gatemagasinet feirer sitt 10 årsjubileum i 2015, noe som vil bli markert under årets arrangement.

Arrangementet er som nevnt gratis, men det er opprettet en sms-tjeneste for anledningen hvor du kan kjøpe en “virtuell” billett for å støtte =Oslo. Send kodekord «brylarm» til 2160. Tjenesten koster kr 100,- og inntektene går til =Oslo og bry:Larm.

Vi oppfordrer alle først og fremst til å kjøpe gatemagasinet =Oslo av en av magasinets mange selgere på plassen, de stiller med den rykende ferske mars-utgaven.

Tenk at vi bor i et land hvor så mange fantastiske musikere stiller opp for å markere at Oslo er en inkluderende by!

Her finner du arrangementet på Facebook.

Read more

1064762-10-1424976044816-n600

RED BULL MUSIC ACADEMY PRESENTERER

February 26

For fjerde år på rad presenterer Red Bull Music Academy et fantastisk program på by:Larm, bestående av både Nordiske og internasjonale navn. Det blir både konserter og Q&As, og programmet går over alle fire festivaldager.

I år som i fjor arrangeres det Q&As på Kulturhuset med seminarheadlinere, men nytt av året er at det denne gang er åpent for alle med pass. Ja, du leste riktig! Nå er det ikke lenger nødvendig med delegatpass for å ta del i moroa. Nå kan både delegater og festivaldeltakere få med seg Q&Aene med disse pionerene innenfor musikkbransjen – kun på Kulturhuset.

Vi snakker virkelig store navn her også – både John Morales (US), Trevor Horn (UK), Vashti Bunyan (UK) og Viv Albertine (UK) kommer for å ta en prat om sine liv og erfaringer.

Red Bull Music Academy har også fått sitt eget telt på Youngstorget i år, og programmet blir ikke noe dårligere her. Vi snakker et program fullpakket med elektronika og kompromissløs hip-hop.

Kleerup (SE) og André Brattenvil spille eksklusivt på RBMA sin scene, men vi får også se andre artister som Drippin, East India Youth (UK), Silvana Imam (SE), Novelist (UK), Gidge (SE), Slick Shoota, DNKL (SE), Long Sam (FIN), Cleo og Broke ’n Tipsy (SE), samt tidligere RBMA deltaker Olefonken.

Trykk her for å se hele programmet!

For å bli med på moroa trenger du et festivalpass, det finner du her.

Read more

1064762-10-1424889885592

Nordic Playlist Radio Bar på by:Larm

February 26

Musikknettstedet Nordic Playlist samler nordens beste artister og radio-DJs under ett tak. Hva skjer når de får gjøre det på by:Larm? Korrekt! Noe sinnssykt fett, nemlig noe vi kaller for Nordic Playlist Radio Bar.

I samarbeid med Nordic Playlist vil vi gi deg nordisk radiomusikk på sitt aller, aller beste, og som ellers med festival, ønsker vi å gi deg det live. Torsdag 5. og fredag 6. mars vil Nordic Playlist Radio Bar sende deilig musikk på lufta, og du din heldige Oslo-gjenger, du kan få det med deg live og direkte i delegatområdet på Vulkan. Begge dagene mellom kl. 11:00 og 18:00 kan du stikke innom radiobaren som holder til på BAR Vulkan, rett ved siden av Mathallen. Og best av alt: Nordic Playlist Radio Bar er åpent for alle, ikke kun for delegatene eller festivalgjengerne.

Hvis du er opptatt med noe annet på dagtid, kan du alltids høre sendingene fra Nordic Playlists egne streamer HER.

Programmet er tettpakket med artister og DJs som Francine Gorman (UK), Jonas Alaska, Apothek, Stefan Lindberg (SE), Julian Zeh (DE), Vök (ICE), Redder (FI), Anne Lainto (FI), Vinnie Who (DK), Salka Sól (ICE), Casper Bach Hegstrup & Augusta Glahn-Abrahamsen (DK), Julian Zeh (DE), Mari Garås Monsson (NRK P3), Beatrice Eli (SE), Vic Gallowa (UK) og enda flere!

Fullt program med tidspunkter kan du se HER.

Dersom du ønsker å se mer av artistene som er nevnt over så er det ikke for sent helt enda,kjøp billett til by:Larm her!

Read more

1064762-10-1424947519912

Yngling på Parkteatret

February 26

Lav pris, fri aldersgrense og god stemning? Det stemmer.

Parkteatret har arrangert konserter for musikkelskere under 18 år siden 2013, og Yngling-konseptet er selvsagt med på by:Larm i år igjen. Lørdag 7. mars får ungdommen muligheten til å se fem av våre beste urbane, norske artister på samme scene. Prisen er en hundrelapp + avgift og hvem som helst kan komme, enten de skal på by:Larm eller ei. Vi ser på dette som en flott mulighet til å vise frem noe av talentet som rører seg i norsk musikk til et enda større publikum. Win-win!

Artistene som opptrer er Cezinando, Kenneth Engebretsen, Onge $ushimane & Kobe-wan Kenobi, Pumba, og Unge Ferrari.

Se dem på Parktetret lørdag 7. mars, 100 kr + billettavgift. Vel møtt!

Read more

1064762-7-1424852829765

SLOTTSFJELL PRESENTERER

February 25

Neste by:Larm-venn ut til å presentere sin helt egen kveld på en av våre festivalscener er Slottsfjellfestivalen. Slottsfjell digger by:Larm, og har fem fine navn som skal presenteres på John Dee, lørdag 07. mars.

Dette skriver Slottsfjell selv om navnene som skal stå på scenen:

Anna of The North er spådd et stort momentum under årets by:Larm, og det blir spennende å se hva internettfenomenet «Sway» har gjort for Anna og bandet.

Slutface er våre favoritter blant hardtsparkende norske band om dagen, Slutface er så rå. Les mer om hvorfor de heter som de heter ? og se sjarmvideoen deres «Angst», på bandsida deres hos slottsfjell.no

Kimichi har skapt fest på Slottsfjell flere ganger. Fra samme scene som Mathias Stubø og Bendik Baksaas, og med et dryss franskfunky lekne dansegulvlåter. I 2015 skrur han opp forventningene bare ved å fortsette den arbeidssome, ekstremt fengende sti mot diskohimmelen: Han er ute med singel og video i dag ? sjekk den ut her!

Carnival Kids herja med Slottsfjellpublikumet i 2014, og har siden fulgt opp med å bli lista på P3 med låta «Here They Have Guns» og albumet «While The World Keeps Ending».

LUGN kom som en sommervind og dro med seg Slottsfjell, NRK P3 og flere da de plutselig var i norsk bandflora med plystrehiten «Mundane», og overbeviser igjen med sin «Great Deceiver». Et band for den store skaren av hyggepop med indie som utgangspunkt!

Slottsfjell har allerede booket opptil flere av artistene som skal spille på by:Larm og anbefaler at dere får med dere så mange band som mulig. Blant deres stalltips finner du blant annet Unge Ferrari, Ukendt Kunstner, Silvana Imam, OKAY KAYA, Mats Dawg, Kristian Kristensen, Les Big Byrd, Ivan Ave, Girl Band, Drippin, CVLT, Carnival Kids, Broen, Hey Elbow og Hinds.

Les mer på Slottsfjell.no!

Lørdagsbillett til by:Larm finner du her.

Read more

1064762-10-1424702604720

Øyafestivalen presenterer

February 23

Under årets by:Larm har vi invitert et knippe by:Larm-venner til å presentere sin helt egen kveld på en av våre festivalscener.

Blant dem er Øyafestivalen, Oslos fineste sommerfestival, som presenterer en helaften på John Dee fredag 06. mars.

“Vi byr på et variert program fra 20:00 til etter midnatt. Tre norske og to internasjonale navn skal gjøre det til en kveld proppfull av kvalitetsmusikk, og hele moroa avsluttes av det allerede Øya-klare pophåpet Fay Wildhagen. Vi gleder oss til å, i samarbeid med by:Larm, presentere god musikk utover hele fredagskvelden”, skriver Øya.

Artistene som skal spille på John Dee denne kvelden er overnevnte Fay Wildhagen, Sauropod, Frøkedal & Familien, Tor Miller (US) og selveste Hinds (ES).

Utover dette anbefaler de at publikum bruker by:Larm godt – “Sjøl har vi tenkt til å få med oss Bendik, Ida Jenshus, Møster!, Anna of the North, Thea Hjelmeland, Slutface, André Bratten, Aurora, Les Big Byrd, Beachheads, Hilma Nikolaisen, Silja Sol, Ingeborg Oktober og mye mer”

Les mer om artistene og Øya sin by:Larm-kveld på nettsidene deres!

Fredagspass til by:Larm kan du kjøpe her.

Read more

1064762-9-1424427196504

Helnorsk radiodag

February 20

I anledning dagens Urørt-finale skal elleve av NRK​ sine radiokanaler spille utelukkende norsk musikk i et helt døgn. Det synes vi fortjener en stor tommel opp, og du får garantert høre musikk fra mer enn en by:Larm-aktuell artist dersom du skrur på radioen i løpet av dagen.

“Dette er en fin mulighet til å vise bredden i norsk musikk akkurat nå, og vise at det er høy kvalitet innenfor flere sjangre”, sier Jørgen Hegstad, prosjektleder for Urørt og jurymedlem for vår egen Juryens Utvalgte kåring.

Les mer om det alternative radiodøgnet på NRK sine nettsider,og husk å tune inn!

Read more

1064762-11-1424087043422

Artistene anbefaler - Coucheron

February 16

Hele denne uka kommer nettmagasinet Spirit til å spørreby:Larm-bookede artister hvem de selv anbefaler å sjekke ut på festivalen.

Først ut er Askerartist og elektronikaprodusent Coucheron som er tilbake på festivalscenen etter fjorårets debut.

Hans beste by:Larm-tips..?

Debutkonserten tilCarl Louiser nok det jeg ser mest frem til på hele by:Larm. Sitter og hører på han øve akkurat nå, så har en fordel av å vite bittelitt av hva man kan forvente: Smittende, superclean elektronika med massevis av substans og noen svært danseglade rytmer.

Også er det kult om ett år å kunne si «jeg var på den første konserten til Carl Louis»

Les hele saken hos Spirit for å se hvilke andre artister Coucheron anbefaler.

Coucheron ser du på by:Larm i mars, nærmere bestemt onsdag 04. og lørdag 05. Sjekk artistsiden hans for mer info!

Read more

0

By:Larm & At the Loft presents: OMVR

February 15

God søndagskveld, alle sammen!

Vi har gleden av å presentere en ny studio session med en aktuell by:Larmartist, noe vi gjør hver søndag frem mot festivalen.

Dagens studio session er med OMVR, en av årets Juryens Utvalgte-artister og et soulstjerneskudd med en stor stemme. I studio fremfører han en akustisk versjon av debutsingelen “Hold You Back”.

OMVR ser du på by:Larm i mars.

Read more

1064762-9-1423841786180

Lineupen er komplett

February 13

I dag slapp vi de aller siste artistene til by:Larm 2015 og dermed er programmet klart. Med hele 112 band på plakaten er det nok å glede seg til, sjekk hele programmet her for å finne ut når og hvor favorittene dine spiller.

De siste syv artistene vi annonserer er heller ikkeno småtteri, vi er stolte av å presentereBendik(NO), Elias (SE),Kleerup (SE),Marit Larsen(NO),Tor Miller(US), WDSTCK og XOV (SE)

Vi gleder oss til å se dem og dere på by:Larm om tre knappe uker! Billetter finner du her.

Read more

0

TRE UKER IGJEN

February 11

By:Larm 2015 er rett rundt hjørnet – det er bare er tre knappe uker igjen til festivalsesongen setter i gang og hva er vel bedre enn et lite tilbakeblikk på fjorårets festival?

Sjekk ut høydepunktene fra by:Larm 2014 for å komme i festivalstemning allerede nå, og klikk her for å sikre deg et festivalpass!

Nysgjerrig på hvem som spiller på by:Larm i år? Du finner hele artistoversikten her.

Read more

0

By:Larm & At the Loft presents: Silja Sol

February 11

By:Larm & At the Loftpresents er tilbake! I år deler vi en studio session med en aktuell by:Larmartist hver søndag frem mot festivalen.

Videosession nummer to er med Silja Sol,en av årets Juryens Utvalgte-artister som i følge Bergens Tidende står i fronten av “den nye bergensbølgen”. I studio fremfører hun singelen “Stemning”.

Silja Sol ser du på by:Larm i mars

FølgYouTube-kanalen vårfor flere studiosessions og annet spennende innhold!

Read more

0

By:Larm & At the Loft presents: Fay Wildhagen

February 11

By:Larm & At the Loft presents er tilbake! I år vil vi dele vi en studio session med en aktuell by:Larmartist hver søndag frem mot festivalen. Først ut er Fay Wildhagen, en av norges nyeste musikertalenter.

Med en særegen stemme og sjelfulle, ærlige tekster har musikken hennes blitt beskrevet som en krysning mellom Bon Iver og Ane Brun.

Fay Wildhagen ser du på by:Larm i mars.

Følg YouTube-kanalen vår for flere studiosessions og annet spennende innhold!

Read more

News

bencoleman

By:Larm Inter:views - Ben Coleman

March 02

Today’s mini interview with a by:Larm 2015 invited guest features Ben Coleman, who is the music programmer and marketing coordinator for Wales’ Green Man Festival.

Read more

P-20141223-19931_News

Red Bull Music Academy presents

February 26

For the fourth consecutive year, Red Bull Music Academy presents an impressive programme during by:Larm, with both nordic and international artists appearing across four days in Oslo.

Read more

Skjermbilde 2015-02-25 kl. 20.23.39

Nordic Playlist Radio Bar at by:Larm

February 26

The pan-nordic music website Nordic Playlist gathers the best Nordic artists and radio DJs under one roof. What will happen if we collaborate with them, arranging a pop-up bar during by:Larm 2015?

Read more

nick holroyd

By:Larm Inter:views - Nick Holroyd

February 25

Today’s mini interview with a by:Larm 2015 invited guest features Nick Holroyd, a UK booking agent for the firm Primarytalent with an impressive roster containing Alt-J, Azealia Banks, Sebastian Tellier and many more.

Read more

katie garcia

By:Larm Inter:views - Katie Garcia

February 23

Today’s mini interview with a by:Larm 2015 invited guest features Katie Garcia, who thinks festivals like by:Larm is an important arena for exchanging ideas and cultural currency.

Read more

Skjermbilde 2015-02-19 kl. 16.41.02

by:Larm + Junkyard

February 19

We’re happy to introduce Junkyard, our official provider of by:Larm gear for volunteers and employees as well as an integrated blog and style partner.

Read more

Lio

By:Larm Inter:views - Lio Kanine

February 16

Today’s mini-interview with a by:Larm 2015 invited guest is with Lio Kanine, a Brooklyn based music industry professional who firmly believes a good live show will sell more than any good press.

Read more

Mark Simek_byLarm (3)

By:Larm Inter:views - Mark Simek

February 12

Today’s mini interview with a by:Larm 2015 invited guest features Mark Simek from Drill Down Media, who will be busting out his old parka for his trip to chilly Oslo.

Read more