Skip to content

by:Larm inngår samarbeid med Høyskolen Kristiania

2022
Ira Nor har en Bachelor i låtskriving og produksjon fra Høyskolen Kristiania. Hun var ferdig utdannet i fjor og spiller på by:Larm i Oslo i september. Sist uke opptrådte hun på klubbdagen på Øya. Foto: Leah Håland Solomons

– Samarbeidet med by:Larm er et bevis på bransje- og arbeidslivsorienteringen til Høyskolen Kristiania. Samarbeidet betyr at våre musikk-, kunst og designutdannelser – men også hele Kristiania – får tilgang til en hyperaktuell og relevant kulturformidler som bruker byen som arena, sier dekan Jørn Mortensen ved School of Arts, Design, and Media.

Samarbeidet gir også by:Larm tilgang på Kristianias faglige og forskningsmessige ressurser, noe som kan bidra til utvikling av by:Larm som festival og arena for kunnskapsdeling.

Mange lovende artister og band har fått sitt gjennombrudd på by:Larm, der en rekke har hatt koblinger til høyskolens musikkmiljø. Falito, Navian, Silver Lining, Aiming for Enrike, Pikekyss, Marie Sahba, Ponette, Hanne Mjøen, Espen Folkestad (thatguyespen), Nico & Vinz og Donkeyboy har alle vært navn på plakatene.

I år spiller Ira Nor på by:Larm. Hun gikk ut fra Bachelor i låtskriving og produksjon ved Høyskoen Kristiania i fjor, og er en artist man kan forvente å høre mer fra i årene som kommer.

I første omgang er samarbeidet mellom by:Larm og Kristiania et pilotprosjekt ut året, men denne koblingen er et veldig godt eksempel på et aktivt samarbeid og allianser med arbeidslivet som realiserer høyskolens ambisjoner om å være et arbeidslivsuniversitet på en god måte, sier professor Jørgen Langdalen, som leder institutt for musikk.

– For musikk- og kunstfagstudier så ligger det også muligheter for et langsiktig faglig samarbeid. Det faglige samarbeidet kan også gjelde andre fagområder på høyskolen – vi kan lage forsknings- og utdanningsprosjekter sammen. Eksempler kan være teknologifag og mediefag, sier Langdalen.

Teknologistudenter ved Kristiania har tidligere forsket på festivaldata fra by:Larm. – Vi brukte dataene til å avdekke hvordan publikum interagerte i publikums- og serveringsområdene, hvordan de flyttet seg mellom scener og på festivalområdene. Det er to sider ved dette: For publikum kan slik informasjon bidra til en bedre tilrettelagt festivalopplevelse, og for festivalledelse og sponsorer kan dette gi verdifull innsikt i hvordan tiltak kan gi mest målrettet effekt, sier dekan Tor-Morten Grønli ved School of Economics, Innovation, and Technologi.

Han ledet Mobile Tech Lab i dette pilotprosjektet som først samarbeidet med Roskilde festival, så by:Larm og til sist Øya. Deretter satte pandemien en stopp for datainnsamling fra flere festivaler i den runden. – Fra en teknologisk side gikk vi inn med digital teknologi for å prøve å forstå arenaene, samhandlingene og effektene, og dermed bedre festivaltilbudet, avslutter Grønli.

Newsletter

Get the latest updates from By:Larm

Ads
Ticketmaster
Comfort Hotel
Vulkan
Norsk Tipping
GramArt