Skip to content

Gjør deg klar for sesongstart av by:Larm Backstage

2022
Foto: Mike Angeles

by:Larm fyller 25 år og vi inviterer deg med backstage for å ta en titt på det som har vært det mest sentrale møtestedet for musikkbransjen de siste årene. I samarbeid med Norsk Tipping og Fritt Ord skal podkasten by:Larm Backstage også i år ta deg med bak i kulissene på festivalen som har vært et springbrett for store navn i norsk musikk.

Sammen med Norsk Tipping, vår eldste samarbeidspartner, skal vi løfte frem unge og inspirerende stemmer i musikkbransjen, samtidig rette et fokus mot likestilling, kjønnsbalanse og mangfold. I 2020 og 2021 nådde by:Larm sitt mål om kjønnsbalanse i hele festivalen, noe vi fortsatt er veldig stolte av, dette skal videreføres i alt vi gjør, også i podkasten.

I årets sesong av by:Larm Backstage tar podkastvert Agnes Steen Eckersberg deg med på et møte med det som beveger seg i musikkbransjen. Hver onsdag, frem til festivalen går av stabelen, serverer vi deg en fersk podkastepisode! Vi vil ta for oss temaer som booker menn bare menn med Birgitte Mandelid, bookingansvarlig, i Øyafestivalen og trenger vi i det hele tatt anmeldere i strømmetjenestens tidsalder med blant annet Ellisiv Sunde Myrva, medredaktør i GAFFA og Ida Madsen Hestman redaktør i TBA. I første episode får du et møte med Øystein Ronander, en av folkene bak hele by:Larm maskineriet som forteller historier fra den tiden han og Erlend Mogård Larsen gravde gjennom kasse på kasse med kassetter for å finne de beste artistene til festivalen.

–Hva var ideen bak by:Larm?

–Det handlet om tilstanden i norsk Rock da, eller det som var populærmusikk på den tiden. Hvis vi går tilbake til 80-tallet har du de fire store som kom ut da, men på midten av 90-tallet var det fortsatt de samme fra 80-tallet som dominerte. Seigmen, som jeg jobbet med, og Motorpsycho var vel noen av de få bandene som fortsatt gjorde det veldig bra med opphav i 90-tallet, så det sto ikke så bra til altså.

Planen vår ble da altså at musikkbransjen hadde godt av å møtes og diskutere ideer, samtidig skape en arena for unge band som også kunne få møte bransjen – og at dette kanskje kunne få litt fart i sakene! Så by:Larm var egentlig en slags medisin for norsk musikkbransje.

- Øystein Ronander (var med i oppstarten av by:Larm fra 1999)


Podkasten er laget i samarbeid med Norsk Tipping og Fritt Ord. Agnes Steen Eckersberg, konferanseprodusent i by:Larm, er podkastvert og produsent i by:Larm Backstage er Kristin Knutsen. Klipping er gjort av Mikkel Syvertsen og jingle er laget av Samkopf.

Newsletter

Get the latest updates from By:Larm

Ads
Comfort Hotel
Norsk Tipping