Skip to content

Neste generasjon – Ung kulturnæring i Oslo

2021
Mina Evenrud og Erik Egenes fra by:Larm, Leif Haaland fra MØST, Jan Koop fra Creo Oslo og kulturbyråd i Oslo, Omar Samy Gamal. Foto: Jørgen Myhr Stokke
Etter fem tildelingsrunder er det ikke mer penger igjen i potten. Dette gjør dessverre at fristen 15. januar utgår. Vi håper at Oslo Kommune beslutter å forlenge ordningen, men inntil videre er det stengt for søknader.

by:Larm, Creo Oslo og MØST er stolte over å annonsere tilskuddsordningen Neste generasjon i samarbeid med Oslo kommune. Ordningen skal bidra til at unge personer i kulturbransjen kommer ut i jobb etter å ha mistet viktige år i etableringsfasen under pandemien.

Trenger du en fotograf til et prosjekt? En musiker til å komponere et verk? En lystekniker til å jobbe på ditt kulturhus over en periode? Eller en produsent som kan være med på din kommende turné? Neste Generasjon skal gi oppdragsfinansiering til næringsaktører som ønsker å hyre inn en ung person til sitt prosjekt. Ordningen skal favne bredt og gi penger til prosjekter over hele kulturfeltet.

Ordningen dekker opp mot 80% av honoraret til personen under 29 år som hyres til produksjonen/prosjektet det søkes om. Det kan være prosjekter i enhver profesjonell sammenheng der det trengs et kunstnerisk uttrykk, som for eksempel tv/radio/media/nett, film, sceneproduksjon, litteratur, design, og så videre.

Søknadsportalen er åpen og neste tildelingsrunde er i november. Søknadene behandles månedlig av et fordelingsutvalg nedsatt av by:Larm, Creo og MØST. Du kan søke tilskudd på mellom 10 000 og 100 000 kroner. Det er oppdragsgiver som søker, men vi oppfordrer både oppdragsgivere og unge, uetablerte personer i kulturbransjen til å ta initiativ til nye oppdrag eller arbeidsforhold.

Les mer om ordningens retningslinjer og hvordan du søker her

Her er noen eksempler på hva oppdragsgiver kan søke om tilskudd til:

  • Prosjektleder til en festival
  • Skuespiller til å spille i en reklamefilm
  • Inspisient/produsent for deres kommende turné/forestillinger/konserter
  • Musikkprodusent for å jobbe med en artist
  • Kunstner til å dekorere en vegg
  • Komponist for å lage et verk som skal brukes i en film
  • Koreograf til å lage en danseforestilling
  • Grafisk designer til å lage en plakat eller CD-cover
  • Manusforfatter til å assistere på et kommende prosjekt
  • Filmteam til å spille inn en musikkvideo/reklamevideo

Og mye mer!

Usikker på om prosjektet ditt kan benytte seg av denne ordningen? Eller har du noen spørsmål?
Send en mail til tilskudd@bylarm.no

Newsletter

Get the latest updates from By:Larm

Ads
Ticketmaster
Comfort Hotel
Vulkan
Norsk Tipping
GramArt