Skip to content

På by:Larm får du analysen og stipender

2024

Samtidig som scenene snart er fylt opp med nye up-and-coming band som over tre dager skal vise seg frem for publikum og bransjen, gleder vi oss over at samtaleemnene på den faglige delen begynner å ta form.

Femtidsutsiktene til arrangør-Norge

Det er en kjentsak at det har blitt dyrere å være arrangør i Norge! Og vi nordmenn har også blitt rikere og fått et rikere kulturelt liv. Men hvordan ser utsiktene for lommebøkene til det norske publikummet ut? Og blant alle festivalene i vårt landstrakte land, hvor finner vi balansen og hvem overlever? Og hvordan ser det egentlig ut for publikums- og inntektsutviklingen for konsert- og festivalmarkedet fremover?

Dette og mye mer skal det svares på under konferanseprogrammet, med blant annet hjelp fra sjefanalytiker i Virke, Runar Wiksnes.

"De to siste årene har nordmenn brukt over 5 milliarder kroner i året på musikkopplevelser. Hvert år har satt rekord. Vil veksten fortsette?" spør Runar Wiksnes


NOPA-stipendet

NOPA-stipendet deles også i år ut under by:Larm, og det for 10-ende gang! Det går til unge låtskrivere som NOPA mener kommer til å prege norsk musikkliv fremover. Tidligere vinnere inkluderer artister som AURORA, Dagny, Sara Fjeldvær, Primz, Patrick Makosir og Phylis Ama Boateng.

Det deles ut to stipender på 30 000 kroner hver. Juryen består av fire komponister og tekstforfattere, som speiler bredden i populærmusikken og inkluderer både nye og gamle NOPA-medlemmer.

Newsletter

Get the latest updates from By:Larm

Ads
Ticketmaster
Comfort Hotel
Vulkan
Norsk Tipping
GramArt