Skip to content

Pop-storhetene Gabrielle og Sigrid møtes til låtskriverprat på by:Larm

2021

To av Norges mest fremtredende låtskrivere, Gabrielle og Sigrid, kommer til by:Larm for å prate om musikken, livet og kunstneriske veivalg. 

Siden Gabrielle for alvor slo gjennom med debutsingelen "Ring meg" i 2011, har hun etablert seg som en av de aller fremste artistene på den norske musikkscenen. Med låter som "Fem fine frøkner", "Mer", "September", "Mellom skyene" og "Eg lover", har hun preget hitlister og radiobølger. Hun har dessuten markert seg som en enestående liveartist og spilt for fulle hus og på de største festivalscenene landet over. Etter å ha jobbet lenge og intenst i studio, slapp hun i september 2019 albumet Snart, Gabby - et ambisiøst prosjekt som tok Gabrielle i en litt ny retning. Albumet fikk strålende mottakelse og hun gjorde seg fortjent til hele tre Spellemannpriser, i kategoriene Årets popartist, Årets låtskriver og Årets album. I 2021 slapp Gabrielle låter som «det urolige hjertet», «Neil Young» og «kan du love å vente» - hvorav alle ble lista på NRK P3.

Sigrid blåste hele den norske musikkbransjen av banen da hun spilte på by:Larm i 2017. Siden de sagnomsuste konsertene hos oss dette året, har Sigrid nådd stadig nye høyder, med blant annet Årets Spellemann i prisporteføljen. Debut-EPen Don’t Kill My Vibe tok hjemlandet med storm, men utlandet fikk også øynene opp for den unge sunnmøringen – Sigrid vant BBC Sound Of 2018 og spilte blant annet på Glastonbury foran 30 000 publikummere. I dag er hun en av Norges største artister, og med sin progressive tilnærming til femininitet har Sigrid endret hva det vil si å være en popartist i dag. I fjor var Sigrid i Los Angeles for å jobbe med oppfølgeren til debutalbumet Sucker Punch, som herjet de britiske listene. De nye singlene «Mirror» og «Burning Bridges» viser at Sigrid ikke er ferdig med å flytte kunstneriske fjell. Konserten hennes på Reading 28. august 2021 fikk nettopp 5/5 av NME, som kalte den en «arena-ready pop masterclass.»

Sammen møtes pop-storhetene Sigrid og Gabrielle til denne samtalen på by:Larm, hvor de har fått frie tøyler. Her er det verdt å sikre seg en stol tidlig og lære om låtskriverprosess, teft og alt mellom himmel og jord direkte fra to av Norges største popartister.

Sesjonen presenteres av NOPA.

SIKRE DEG BILLETTER NÅ

Newsletter

Get the latest updates from By:Larm

Ads
Ticketmaster
Comfort Hotel
Vulkan
Norsk Tipping
GramArt