Skip to content

Swank Mami er Årets Stjerneskudd 2023

2023
Foto: Helge Brekke

Swank Mami ble kåret til «Årets Stjerneskudd 2023» på by:Larm i kveld, og stikker dermed av med 500 000 kroner i prispenger fra Norsk Tipping.

– Prisen «Årets Stjerneskudd» skal være et skikkelig løft for en ung, lovende artist eller band. Norsk Tipping er stolte over å kunne gi Swank Mami sjansen til å satse ytterligere i en karriere som ser ut til å gå fort fremover. Vi håper et solid økonomisk bidrag og anerkjennelsen fra bransjen vil virke motiverende for Swank Mami i det videre arbeidet fremover, sier Pål Enger i Norsk Tipping.

En sammensatt fagjury har kåret vinneren etter gitte kriterier. Først og fremst må artisten være norsk og spille på årets by:Larm. Videre har fagjuryen fulgt alle de aktuelle konsertene. Totalvurderingen skal si noe om artistens posisjon og hvorvidt vinneren er rustet for et større gjennombrudd.

– Det har vært tett i toppen, men ekstremt god bredde i troppen. Vi landet på tolv nominerte etter en grundig diskusjon, og alle har vist seg nominasjonen verdig. Det så lenge ut som at det skulle bli vanskeligere å velge årets vinner, men i løpet av noen timers samtale tidligere i dag landet juryen på en konklusjon på et veldig organisk vis.  Vinneren føles som veldig sjelden vare i norsk sammenheng, og har hatt en enorm utvikling på kort tid, og vi håper at  prisen kan bidra til å booste den utviklingen enda mer, sier jurymedlem Malin Kulseth.

Juryen består av: Malin Kulseth, Claes Olsen, Ida Eline Tangen, Kedist Bezabih og Mathias Remmereit.

– Det er under ett år siden Årets Stjerneskudd slapp sin første låt, men helt fra første stund har Swank Mami levert på et usedvanlig høyt nivå til å være så fersk. Vi ble hekta. Det er følsomt og lekent om hverandre, og hun har en selvsikkerhet og attitude få kan måle seg med. Gratulerer, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Erik Egenes, daglig leder i by:Larm.

Newsletter

Get the latest updates from By:Larm

Ads
Ticketmaster
Comfort Hotel
Vulkan
Norsk Tipping
GramArt