Årets Stjerneskudd

September 04 2020

Årets Stjerneskudd 2020: Isah

La oss bare gjøre det klart med én gang: det nye store navnet i norsk R&B er Isah. I år ble den kritikerroste artisten også kåret til Årets Stjerneskudd på by:Larm 2020 og ble med det 500 000 kroner rikere fra Norsk Tipping.

– Nivået på de nominerte har vært enormt bra i år. Juryen har blitt rørt, fått gåsehud og sommerfugler i magen flere ganger de siste dagene, og det er mange som hadde fortjent denne anerkjennelsen og de mulighetene som ligger i premien.

Isah er en artist som har utmerket seg helt spesielt og er et sterkt stjerneskudd.

Ord blir nesten overflødige når man skal beskrive vinneren av Årets Stjerneskudd 2020. Det har gått fort unna for årets vinner, og noen mener han har tatt heisen der andre må slite seg opp trappene,
sier juryleder Malin Kulseth.

– Prisen Årets Stjerneskudd skal være et løft for karrieren til unge, lovende artister. Norsk Tipping er stolte over å kunne gi et band eller artist en sjanse til å satse og til å oppfylle sine drømmer. Vi håper denne prisen kan være både en anerkjennelse i bransjen, samt virke motiverende for fremtidens stjerneskudd, sier Ingvild Skyberg i Norsk Tipping.

Isah har den siste tiden tatt steget ut fra Soundcloud-jungelen til å bli Norges nye stjerneskudd. Han startet 2019 med å si opp jobben og droppe ut av videregående etter Karpe inviterte ham til å gjeste SAS PLUS / SAS PUSSY.

Han tok deretter sats som artist i eget navn med singelen «Hallo», som i skrivende stund står oppført med 15 millioner Spotify-avspillinger, and counting.

Isah har holdt koken gjennom året, og på hver sin side av sommeren har den todelte utgivelsen sukkerspinn og hodepine herjet det norske poplandskapet.

Topp inspirerer bredde
Norsk Tipping og by:Larm deler visjonen om å gi de beste et løft, når bransjen selv har definert hvem som blir Årets Stjerneskudd.

– Hvert år snakker vi om hvem som “vinner” by:Larm eller blir den største snakkisen. Det er gøy å få muligheten til å belønne den artisten som gjør seg mest bemerket med noe mer enn heder og ære, sier Erik J. Egenes, presseansvarlig i by:Larm.

En sammensatt fagjury har kåret vinneren etter gitte kriterier. Først og fremst må artisten være norsk og spille på årets festival. Videre har fagjuryen fulgt alle de aktuelle konsertene, når by:Larm fyller hovedstadens scener fra 27. – 29. februar. Det skal vektlegges om artisten har hatt en god oppbygging mot festivalen og om artisten har klart å engasjere publikum, presse, og fått buzz i sosiale medier.

Totalvurderingen skal si noe om artistens posisjon og hvorvidt vinneren er rustet for et større gjennombrudd. Tidligere vinnere av Årets Stjerneskudd inkluderer girl in red (2019) og Sassy009 (2018).

Juryen bestod av: Malin Kulseth, Claes Olsen, Joakim Throndsen, Mira Berggrav Refsum og Ksenia Petrova.
Foto: Agri Soltan