Årets Stjerneskudd

January 15 2020

Årets Stjerneskudd 2019: girl in red

For mange er en plass i programmet på Skandinavias største showcase-festival by:Larm, en seier i seg selv. Siden 2018 har by:Larm og Norsk Tipping belønnet artisten som utmerket seg aller mest på by:Larm med 500 000 kroner. Med dette forsterker Norsk Tipping sin satsing på både by:Larm og by:Larm-artistene ved å gi de sjansen til å løfte karrieren sin ytterligere og utnytte potensialet de viser frem på by:Larm til det fulleste.

Hvert år snakker vi om hvem som «vinner» by:Larm eller blir den største snakkisen. Det er gøy å få muligheten til å belønne den artisten som gjør seg mest bemerket med noe mer enn heder og ære, sier Silje Larsen Borgan, Markedssjef i by:Larm.

Norsk Tipping og by:Larm deler visjonen om å gi de beste et løft, når bransjen selv har definert hvem som blir Årets Stjerneskudd. Lørdag 2. mars 2019 ble det tildelt kr 500.000,- til artisten, en økning på hele 200 000,- fra 2018-festivalen.

Topp inspirerer bredde
Prisen Årets Stjerneskudd skal ikke bare løfte frem en ny, spennende artist eller et band. Norsk Tipping ønsker også at prisen skal være til inspirasjon for bredden i norsk musikkliv! Vi håper det motiverer mange fremtidige stjerneskudd, sier Pål Enger, Sponsoransvarlig i Norsk Tipping.

Juryens begrunnelse
Det er en bransjetung jury som kåret Årets Stjerneskudd, og begrunnelsen lyder som følger:
Artisten engasjerer presse, bransjen, publikum og levere under konserter. Nivået er høyt og 77 norske artister ble til ti nominerte. Juryen mener at vinneren er full av potensiale og er rustet for et større gjennombrudd. Artisten har et tydelig låtskrivertalent, og representerer for juryen lyden av 2019. Vinneren tilfører generasjon prestasjon en viktig gi faen-holdning og understreker at man i artistens sine egne ord kan være en ufiltrert sad guy og eie det.

girl in red: vinneren av Årets Stjerneskudd 2019
For akkurat ett år siden slapp girl in red sin første låt på Spotify, som ble noe hun reflekterte rundt ved takketalen. Vi møtte en spent og glad artist, som skulle spille konsert på Rockefeller rett etter prisutdelinga.

– Wow, jeg holdt akkurat på å tisse på meg. Dette er så fett, sa Marie Ulven da hun innså at prisen var hennes.

Gratulerer til girl in red!

Marie Ulven aka. girl in red
Marie Ulven fra Horten anses som Norges nye indierock-komet. Hun er låtskriver og frontfigur i girl in red. Den 19 år gamle musikeren har millioner av avspillinger på Spotify og YouTube nasjonalt og internasjonalt. girl in red ble kåret til Årets Urørt i fjor, og blir omtalt som høydepunkt under festivaler som Øyafestivalen.

Foto: Michael Schult Ulriksen