Forbildeprisen

January 11 2018

2017: Å vinne en forbildepris skal motivere unge utøvere til å fortsette å satse på musikken, og å være gode rollemodeller for andre som ønsker seg en musikkarriere. De nominerte er på hver sin måte forbilder for andre unge talenter, fordi de allerede representerer et høyt musikalsk nivå og har kommet gjennom det smale nåløyet på by:larm. Vi tror vinnerne av årets Forbildepriser vil være motivatorer i sine lokalsamfunn.

by:Larm-fredagen skal Norsk Tipping og Norsk Musikkråd dele ut 100 000 kroner til en lovende artist.

Hvert år under by:Larm deler Norsk musikkråd (Frifond) og Norsk Tipping ut Forbildeprisen. Prisen går til fem unge demoartister og band, som med stort pågangsmot og spennende musikalsk samspill har kommet gjennom juryens nåløye.

I fjor var det Farida som vant hovedprisen på 100.000 kroner. 26-åringen fra Gjøvik har siden by:Larm i fjor gjort seg bemerket både i inn og utland med sin unike stemme og helt egne, nordiske vri på R&B og soul. Nå skal hun opptre under prisutdelingen 3. mars, før hun tar turen til South by Southwest-festivalen i Austin.

Årets nominerte er:

Fieh
9 Grader Nord
Conz
Jakob Ogawa
PURPURRPURPLE
Jimi Somewhere
Ponette
Linda Vidala
Wonder The Boy
Amanda Tenfjord
Pom Poko
Marie Sahba
FOAMMM
Hysj
Jenny Konradsen
Pikekyss

Om Norsk musikkråd

Norsk musikkråd – musikklivets nettverk – er et samarbeidsnettverk og en interesseorganisasjon for det frivillige musikklivet i Norge. Organisasjonen har rundt 140 000 medlemmer, 32 medlemsorganisasjoner, 18 fylkesmusikkråd/kulturnettverk og 150 lokale musikkråd.

Om Frifond

Frifond er øremerkede midler fra overskuddet til Norsk Tipping. Det skal være en støtteordning som skal gjøre det mulig å drive med det du har lyst til der du bor. Frifond ble opprettet av Stortinget i 2000 for å bedre de økonomiske rammebetingelsene for demokratisk og frivillig aktivitet i lokalsamfunn. Midlene til Frifond musikk forvaltes av Norsk musikkråd.