Skip to content
Talk

Booking i balanse - hvorfor telle mangfold?

2024
About

Presenteres av Norske Kulturarrangører og Balansekunst

Et mangfold av uttrykk og stemmer på norske kulturscener er nødvendig for en kreativ og sterk næring. Kun 25 prosent av artistene på norske festivaler de siste årene har vært kvinner. Tall er et viktig likestillingsverktøy som gir oss mulighet til å undersøke hvilke grupper som er representert og hvilke som ikke er det. Men hva med andre aspekter av mangfold? Kan vi telle representasjon av andre grupper på konsertplakaten? Å sette folk i båser og kategorier gir en dårlig følelse hos mange, men hva går vi glipp av når vi ikke teller?

I denne panelsamtalen skal vi få høre fra arrangører og artister om hvordan en kan jobbe med representasjon i booking, og om dilemmaene vi støter på i arbeidet.

Panelet består av Guro Furunes Pettersen (Vinjerock/Trondheim Calling), Markus Sletten (Polar artist), og to artister TBA. Moderator er Paulina Dubkov fra Balansekunst.

«Booking i Balanse» er et samarbeidsprosjekt mellom Norske Kulturarrangører og Balansekunst, og handler om å oppnå mer mangfoldige programmer på norske kulturscener.

Foto: Joakim Mangen

Newsletter

Get the latest updates from By:Larm

Ads
Ticketmaster
Comfort Hotel
Vulkan
Norsk Tipping
GramArt