Skip to content
Talk

Oslo-frokosten 2022

2022
Talks
About

Presentert av Musikkbyen Oslo, Oslo Musikkråd, MØST og by:Larm

Oslos kulturbyråd Omar Samy Gamal og Musikkbyen Oslo inviterer til den tradisjonelle byLarm-frokosten, i samarbeid med MØST og Oslo musikkråd.Rett før årets by:Larm sin konferanse er i gang byr kulturbyråden på noe for både hode, kropp og sjel (fri adgang, åpent for alle).

0830: God morgen, ta en kaffe og en blings

Del 1: HVA SIER NABOENE - EGENTLIG?
(Joda, nærmiljøet omfavner festival i nabolagsparken!)

Enten det skjer på Ekeberg, i Tøyenparken eller i andre byområder i Oslo - det er alltid naboer som har skarpe meninger om kulturarrangementer i nærmiljøet.

Gallup- og analyseselskapet Opinion kartla nylig Sofienbergparkens nabolag etter årets PIPfest. Studien av naboenes oppfatning viste tydelige (og kanskje overraskende) funn - hør den ferske undersøkelsen presentert fra Opinion. Tre sentrale arrangører samles deretter til samtale med kulturbyråd Omar Gamal om deres erfaringer og nabolagskontakt ved gjennomføring av musikkarrangementer i Oslo.


Panelet består av:
Tonje Kaada (Øyafestivalen)
Marte Storaas (Rammstein Bjerke Travbane, All Things Live)
Lars Tefre Baade (The Oslo Way)
Henrik Hanssen (analytiker, Opinion AS)
Omar Samy Gamal (byråd for idrett, frivillighet og kultur, SV)

Del 2: HVA SKAPER GODT ØKOSYSTEM FOR KULTURPRODUKSJON OG KULTURNÆRING I STORBY? (EN)

Presentert i samarbeid med Oslo Urban Week

Arealer for både øving, produksjon, framføring - og ikke minst miljøer for kulturfaglig fellesskap - hub'er, klynger/clustre - er helt avgjørende for utvikling av en levende musikkby, og som gjerne inngår i det som ble omtalt som "hjørnesteinsbedrifter" under pandemien.

Hvordan sikrer vi nødvendig kunnskap og innsikt for kulturfeltet, byens administrasjon, politikere og andre relevante interessenter, som grunneiere, eiendomsutviklere, og andre i verdikjeden rundt en storbys musikk- og byliv? "Creative Footprint"-metoden hjelper byer med å få oversikt over og innsikt i sitt kulturliv, natteliv, økonomiske ringvirkninger, og i verdien av originalt innhold/program, tverrfaglig samarbeid og forbindelser, og tverrfunksjonelle rom for blomstrende lokale scener og kulturarealer.

Byer som Stockholm (2021), Tokyo, New York og Amsterdam jobber nå for å utforme sin egen nattelivsstrategi, og rapportene gir nødvendig innsikt, oversikt og kunnskap. Creative Footprint er et datadrevet forskningsprosjekt av VibeLab, som studerer kreative rom og samfunn for å undersøke den kulturelle verdien og virkningen av musikk, kultur- og natteliv i byer.

Mirik Milan, tidligere nattborgermestester i Amstedam, gir en kort introduksjon og deler innsikt fra arbeidet med Creative Footprint-rapportering fra disse byene. What's in it, hva kan være Oslos vei for kunnskap og strategi?


Panelet består av:
Mirik Milan (Vibe Lab, tidl. nattborgermestester Amsterdam)
Linnea Svensson (MØST)
Veronica Seu Stokkmo (Oslo musikkråd)
Omar Samy Gamal (byråd for kultur, idrett og frivillighet, SV)

Newsletter

Get the latest updates from By:Larm

Ads
Ticketmaster
Comfort Hotel
Vulkan
Norsk Tipping
GramArt