Alt du må vite om by:Larm

February 12 2018

by:Larmfestivalen midt i Norges hovedstad Oslo feiret 20 år i fjor, og er den ledende bransjefestivalen i Norden. Men hva trenger du egentlig å vite om by:Larm?

Om du jobber med, lever av, eller er over gjennomsnittlig interessert i musikk og underholdning – er dette en festival du ikke kan gå glipp av. by:Larm er en fest som får hovedstaden til å koke i tre dager – med over 200 konserter fordelt på Oslos beste konsertscener. Men i tillegg har by:Larm seminar om dagen, med blant annet paneler både for bransjen og generelt musikkinteresserte. Flere internasjonale mennesker fra alle sider av musikkbransjen med stor kunnskap stiller.

Dessuten så er by:Larm en festival hvor helt nye og ukjente band får slippe til. Gjennom demopåmeldingen som foregår om høsten, plukkes et antall band ut som får spille for en internasjonal bransje i Oslo i mars. Her er det altså store sjanser for å oppdage nye helter og fremtidige potensielle stjerner. For å rekke flest mulig shows, så varer konsertene kortere enn vanlig – 30 minutter er max. Man får også mer enn én sjanse til å sjekke ut en artist eller gruppe, da demobandene spiller to ganger.

by:Larm er en festival som foregår på scener som allerede eksisterer. Musikkbransjeelementet foregår på dagtid og er arrangert som en konferanse. Bonusen er at musikkselskapsfolka, musikkjournalistene og festivalbookerne også bruker kveldene til å gå på festival, så konsertene betyr ekstra mye for artistene som spiller. Tente artister = bra konserter.

Er by:Larm bare ukjente band?

Nei. Etablerte artister som kommer med en ny utgivelse, band som er store i Sverige, men ennå ikke i Norge eller Danmark og unge talenter som er på full fart fremover. Husk at artister som første gang spilte på by:Larm i kategorien «unge, lovende og ukjent» omfatter Highasakite, First Aid Kit, Lykke Li, Bigbang, Röyksopp, Kaizers Orchestra, AURORA, Susanne Sundfør, Lemaitre, Honningbarna, MØ, Lars Vaular, Karpe Diem, Madcon, Maria Mena, Lido, Emilie Nicolas, Sondre Justad, Dagny, Todd Terje og mange mange flere.

Hvordan fungerer det med billettene?

Enkeltbilletter: På de større scenene som Sentrum Scene og Rockefeller selges det et antall enkeltbilletter som gir adgang kun dit en hel kveld. Disse selges både på forhånd gjennom scenens egen webside, og på døra dersom det er flere enkeltbilletter igjen.
Dagspass: Dagspass gir deg adgang til alt som skjer på alle 18 scenene en hel kveld.
Festivalpass: For omtrent samme prisen som to dagspass får du et festivalpass som gir deg full adgang til alle 18 scener i de tre dagene by:Larm varer.
Delegatpass: Full pakke! Alle konserter og hele konferansen på dagtid.

Aldersgrenser

På de fleste by:Larm-konserter må du være 18 år for å delta. På grunn av norsk lov kan vi ikke gjøre scener med skjenkebevilling åpne for mindreårige. Se unntak under. Heldigvis spiller de fleste artister to gigs, så om du er 18 år, men favorittbandet spiller på et sted med 20-årsgrense, er det stor sjanse for at de også spiller et sted det er 18-årsgrense. For å være delegat og delta på konferansen, må du være 18 år.
18 år: Rockefeller, John Dee, Sentrum Scene, Kulturkirken Jakob, DOGA, Vulkan Arena og Pokalen.
20 år: Mono, Gamla, Revolver, Blå, Ingensteds, Krøsset og Kafé Hærverk
23 år: The Villa
Fri aldersgrense: St. Edmunds kirke, Yngling – Parkteatret, BRYLARM, Sentrum Scene torsdag 01. mars til kl 21:00 (enkeltbillett).

Foto: Simeon Bacolod