Bli praktikant i by:Larm!

October 14 2019

Nå har du muligheten til å bli med i by:Larm-teamet! Disse stillingene passer perfekt for musikkinteresserte studenter som søker en gøy praksisplass med fine kontorlokaler på beste Grünerløkka/Vulkan, gode nettverksmuligheter og sjansen til å være med og lage Nordens viktigste samlingspunkt for musikkbransjen.

Ved å ha praksis i by:Larm får du:
– Kunnskap om festival- og musikkbransjen
– En unik mulighet til å utvide ditt kontaktnettverk
– Kontorplass i praksisperioden
– Attest
– Være en del av by:Larms administrasjon i 2020

Stillingene er ikke lønnet da de er rettet mot studenter med praksisperiode som en del av et utdanningsløp, men det vil bli gitt en symbolsk sum etter fullført praksis.

by:Larm ønsker å gjenspeile mangfoldet i samfunnet, og oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater uavhengig av bakgrunn og tilhørighet til å søke praksis i by:Larm.

Til søknadsskjema
Søknadsfrist mandag 28. oktober 2019.

Vi søker fem praktikanter til følgende avdelinger:

PR-avdelingen
Vi leter etter en usnobbete, lettbeint og strukturert person til å bidra i by:Larms PR- og kommunikasjonsavdeling. Du bør kunne skrive plettfri norsk og engelsk, ha noe erfaring fra WordPress, være litt kreativ og briljere på Insta. Denne stillingen passer studenter som går prosjektledelse, journalistikk, PR, medier og kommunikasjon eller lignende.

Arbeidsoppgavene blir primært å bidra i by:Larms sosiale medier (Facebook, Instagram) og legge ut innhold i kanalene før og under festivalen, samt være innstilt på å bistå pressesjef og kommunikasjonssjef under festivalen. Dette innebærer også å lage engasjerende innhold på nettsiden og nevnte sosiale medier, noe oversettingsarbeid, korrekturarbeid, samt litt ymse arbeidsoppgaver underveis.

Praktikantperioden vil i all hovedsak være oppstart i januar, men hovedtyngden av arbeidet foregår i februar, og særlig under festivalen 27-29. februar. Januar blir fleksibel i form av noen møter i Oslo og ellers litt selvstendig arbeid, men vi trenger at du er tilgjengelig så å si hele februar.

Administrasjonen og festivalsentralen
Vi søker en engasjert, ryddig, løsningsorientert og serviceinnstilt person til å bistå administrasjonen og ha ansvar for by:Larms festivalsentral under festivalen. I forkant vil du jobbe tett med daglig leder og administrasjonssjef og bistå med med ulike oppgaver. Store deler av forarbeidet vil dreie seg om å tilegne seg kunnskap og informasjon om årets festival, som er nødvendig for å drifte festivalsentralen under festival. Oppgaver i festivalsentralen er logistikk av personell og materiell, du vil være by:Larms interne knutepunkt og info-desk. Du vil her ha ansvar for 2-3 frivillige som bistår under avvikling slik at du også får tid til å oppleve litt av by:Larm. Oppgavene i denne stillingen gir deg godt innsyn og kunnskap om festivaldrift og logistikk, i tillegg til mulighet til å opparbeide deg et godt nettverk.

Praktikantperioden vil i all hovedsak ha oppstart i januar, men hovedtyngden av arbeidet foregår i februar. Januar er fleksibel fordelt på kontortid og selvstendig arbeid, i februar setter vi pris på mest mulig tilstedeværelse på kontoret. Under festivaluka må det påregnes noe kveldstid.

Artistavdelingen
Vi har et sted mellom 100 og 150 artister på by:Larm hvert år, og det medfører en hel del koordinering. Som praktikant i artistavdelingen assisterer du bookingansvarlig med å samle inn og sende ut info til artistene, koordinerer overnatting og akkreditering, samt er ansvarlig for artistinnsjekken under festivalen. Denne stillingen passer for studenter som ønsker å lære mer om bookingprosesser og artisthåndtering. Det er også en fordel om du er glad i god struktur, lister og seriøse tunga-rett-i-munnen-stunder utover de sene timer i vinterkulda.

Det er ønskelig at praktikanten deltar i planlegging og korrespondanse omgående etter tilsettelse. Det meste kan gjøres via e-post og telefon. Fra januar av vil arbeidsmengden økes og det er best om du er tilstede på kontoret. Noe etterarbeid må påberegnes, men i hovedsak avsluttes praktikantperioden 6. mars.

Konferanseavdelingen
Vi søker en engasjert, hyggelig og ryddig person til å bidra i by:Larms konferanseavdeling. Du bør kunne skrive plettfritt (eller ganske godt da), være stødig i engelsk og gjerne ha litt erfaring fra arrangement/musikkbransjen.

Arbeidsoppgavene blir primært å bidra med koordinering av sesjoner til by:Larms omfattende konferanseprogram, koordinere informasjon til bidragsytere, legge ut konferanseinnhold i nettplattformen vår før konferansen, samt være innstilt på å assistere vår konferanseansvarlig og våre konferanseprodusenter under festivalen. Dette innebærer oppfølging av frivillige, bidragsytere av ulik art og litt ymse arbeidsoppgaver underveis.

Praktikantjobben vil ha oppstart i november. Fram til jul vil arbeidsmengden være ca 50%, i januar og februar vil den være fulltid. Under arrangementsuken (uke 9) må det beregnes lengre dager og arbeid også på kveldstid.

Produksjonsavdelingen
Vi søker en oppegående, engasjert og strukturert person til å hjelpe oss med planlegging og gjennomføring av årets festival.

Du bør være interessert i produksjon av konsert/festival – gjerne med noe erfaring fra lignende prosjekter tidligere. Teknisk kompetanse er en fordel, men ikke en forutsetning. Du må være strukturert og detaljorientert, over middels glad i excel og ha interesse og forståelse for live-uttrykket på en scene.

Utover dette er det også topp om du er blid og har en positiv innstilling til nye arbeidsoppgaver og utfordringer, og kan tilpasse deg en fleksibel arbeidstid.

Praktikantperioden vil i all hovedsak være oppstart i januar, men hovedtyngden av arbeidet foregår i februar + første uka i mars. Januar/februar blir fleksibel i form av noen møter i Oslo og ellers litt selvstendig arbeid. Første uke i mars, som er festivaluka, trenger vi at du er tilgjengelig hver dag.

Til søknadsskjema

Foto: Alier Ajak Wuoi