Bookernes anbefalinger

February 28 2019

Sverre Aksel Eilertsen - bookingansvarlig

Bendik Giske

Fysisk, skjørt, vakker, hypnotiserende og engasjerende. Like rørende og bergtakende som det er enerverende. 

 

Black MIDI

De kaller seg math-noise, og det er vel en rimelig spot on beskrivelse. Black MIDI dytter gitarmusikk fremover i et digg og litt ubehagelig farvann, har egenart til tusen og er SABLA BRA live.

 

dePresno

Jeg vet ikke om jeg var mest overrasket eller imponert når jeg så dePresno på Trondheim Calling. Men veldig bra var det hvert fall, og jeg har på følelsen at 2019 blir året han skyter i været. Sykt spent på å se han på Sentrum Scene lørdag.

 

Kelly Moran

Jeg tror konserten hennes i Kulturkirken Jakob kommer til endre mitt syn på et kirkerom.

 

Konradsen

Jeg har fulgt med Konradsen lenge, og formen dette prosjektet tar nå er rett og slett så deilig og varm at jeg undres om dette faktisk er fremtiden i norsk indiepop?

 

Nils Bech

Trenger man si så mye her da? Leverer jevnt over noen av de mest fangende utgivelsene og liveopptredenene her til lands. Jeg er klar for å dykke inn i hans univers, jeg.

 

Off The Meds

Det er vanskelig å komme utenom denne gjengen når lista skal lages. De avslutter lørdagen på BLÅ med en herlig miks av suggererende klubbmusikk og tekster som setter seg lettere på hjernen enn tyggis på asfalt.

 

Skee Mask

Med det som for min del muligens er årets utgivelse i 2018, ‘Compro’, smelter Skee Mask breakbeat og ambient techno på en så delikat og latterlig dansbar måte at det er til å grine av. Her er det bare å kjenne sin besøkelsestid.

 

Slowthai

…og her er det hvert fall bare å kjenne sin besøkelsestid! Rapper på en så hinsides fet Northampton-dialekt, og er svært vrien å sette i bås. Tenker vi bare skal la showet hans tale for seg selv.

 

Tacobitch

Min absolutte favoritt av Juryens Utvalgte. Hva er dette for noe og hvem er de? Tacobitch kom helt ut av ingenting og slo meg i bakken under demohelga. Tullete nysgjerrig på hva i all verden de gjør på scenen, og enda mer spent på hva i alle dager dette blir i fremtiden. Gleder meg til å se! 

Joakim Haugland - programansvarlig

Otha (NO)

Den norske artisten som ligger an til å bli den neste ut i verden. Nedpå og melankolsk elektronisk pop.

 

Konradsen (NO)

I 2017 var hun demoartist og ble “oppdaget” av flere labels. To år senere er hun enda mer klar. Unik stemme jeg tror vil nå langt.

 

Varnrable (NO)

Min norske favoritt i år er Camilla Myhre aka Varnrable. Myhre er bosatt i København og hører til i kretsen rundt det flotte labelet Escho (Smerz, Iceage)

 

Off The Meds (SE)

I min bok er dette det mest spennende fra Sverige akkurat nå! Bare sjekk ut den siste singlene deres på Studio Barnhus så skjønner dere hva jeg snakker om.

 

Beatrice Dillon (UK)

En av de mest spennende produsentene inne elektronisk musik, på The Villa på fredagen får vi presentert et Beatrice Dillon live sett!

 

Puce Mary (DK)

Fantastisk noiseartist fra København, sist sett når hun varmet opp for Yves Tumor på Blå i sommer.

 

Slowthai (UK)

Bare å merke seg navnet, man få samme følelsen som når man hørte Dizzee Rascal og Streets for første gang. Dette kommer til å bli stort. Var på den viktige BBC Sound of 2019 liste. 

 

Object blue (China/UK)

Personlig favoritt, avant-elektronisk, har blant annet gjort en mye omtalt Yaeji remix. 

 

Pan Daijing (China/DE)

Kinesisk Berlin bosatt avant elektronisk artist, har utgitt album på flotte Pan Records. Sjekk ut hennes bidrag på Mono No Aware samleren sammen med Hvad. Nydelig!

 

girl in red (NO)

Allerede mye omtalt, fra vi booket henne tidlig i sommer til nå har hun gått fra ukjent til etablert.