Flere aktuelle sesjoner bekreftet til konferansen

January 16 2019

Ni nye sesjoner til by:Larm

by:Larm byr på 70 sesjoner under årets konferanse, Are We the Robots? Årets overordnede konferansetema vil ta for seg hvordan musikkindustrien vil bli i et musikksamfunn basert på algoritmer, sosiale medier, viral markedsføring og datainnhenting. Vi ser nærmere på denne radikale utviklingen fra ulike perspektiv i vår informative og underholdende miks av Q&As, panelsamtaler, seminarer og workshops. I dag slipper vi ni nye konferanseposter:

Musikkritikk i digitaliseringsalderen (NO)

Vanskelige tider i avis og mediebransjen har satt kulturstoff og anmeldelser under press. Anmeldelser er lite lønnsomt, og blir lite lest på digitale flater, sammenliknet med annet feature- og kulturstoff. Likevel er anmeldelser og kritikk viktige element i utviklingen av den offentlige samtalen, og for forståelsen av kunst og musikk. Men hvor er det skoen trykker – skriver alle for kjedelig i dag? Var alt så mye bedre før? Dette panelet vil diskutere utfordringer, løsninger og hva som eventuelt kan gjøres for å vekke interessen for plateanmeldelser og annen musikkritikk i 2019.

Hiphop og den nye bindestreksnordmannen (NO)

Hiphop og R&B er knadd inn i boksidene i fortellingen om to gutter som tar hver sin livsvei fra samme utgangspunkt i Zeshan Shakars debutroman Tante Ulrikkes Vei. Journalist Øyvind Holen har skrevet en rekke bøker som omhandler hiphop, Groruddalen og utviklingen av det nye Norge, og de er naturlig å sette i samme sofa, i en samtale ledet av kulturjournalist Audun Vinger.

How-To For Artists #2: Hvordan gjøre sosiale medier om til penger (NO)

De fleste artister er på ulike former for sosiale medier, og mange er flinke til å kommunisere med sine fans og følgere. Men hvordan gjøre denne tette relasjonen mellom artist og fans om til klingende mynt? Er det et potensiale her som norske artister ikke benytter seg av? Andreas Paleologos, også kjent som Cuckoo, vil dele noen av sine erfaringer med Patreon, og dele tips om hvordan andre artister kan ta i bruk i dette verktøyet til sin fordel.
Presentert av MØST og GramArt

How-To For Artists #3: Hva er greia med publishing og sync? (NO)

Kan kompleksiteten til en sync-avtale forklares på en enkel måte? Hvilke rettigheter er involvert? Hva kan jeg gjøre for å forbedre sjansene mine for å få en sync-avtale? Svarene får du fra Eva Karman Reinhold (Smilodon) og Mia Hallesby (GILT).
Presentert av MØST og GramArt

DIY Artists: Opportunities and Challenges in the Digital Era (EN)

Vi deler erfaringer og diskuterer oppskrifter og mulige ulemper ved å være en DIY-artist. Når skal du gjøre det selv, og når er det en god idé å bli signert? Hvordan kan du bygge ditt eget team og din egen fanbase?
Presentert av GramArt og International Artist Organisation

Shaking Up Status Quo: Nordic Music Biz’ Top 20 Under 30 (EN)

Hvilke tanker har fremtidens musikkledere rundt de kommende tiårene? Hva er de viktigste kvalifikasjonene for en ung industriaktør, og hvordan bryter du barrierer og grenser i begynnelsen av karrieren din? I dette panelet vil tre av Nordic Music Biz’ Top 20 under 30 diskutere hvordan de kom dit de er i dag.
Presentert av Music Norway

Mexico Explained: Do's and Don'ts in Streaming's Fastest-Growing Market (EN)

Mexico betraktes som det mest interessante nye musikkmarkedet globalt. Mye skyldes Spotifys vellykkede inngang i 2013 og den raske overgangen fra piratkopiering til lovlig streaming. Livemarkedet har også opplevd sterk modning og fremmer en sterk festivalscene. Interessen for norsk musikk står sterkt, men hvor begynner du? Hvem snakker du og jobber med? Hvilke kulturelle fallgruver bør du være oppmerksom på, og hvordan er markedet forskjellig fra det angloamerikanske?
Presentert av Music Norway

Låtskriverlunsj med Fay Wildhagen og Anne Grete Preus (NO)

De to produktive og suksessfulle låtskriverne vil snakke om sine arbeidsmetoder, prosjekter de jobber med og hvor de henter inspirasjon. Deres felles beundring for hverandre, samt lidenskap for gitar, førte til at de utviklet et nært vennskap. Hvordan inspirerer de hverandre? Bli med på en intim og eksklusiv liveopplevelse mens du spiser en gratis matbit!
Presentert av NOPA

Møte med Ella Marie (NO)

Ella Marie Hætta Isaksen ble A-kjendis på gunn av sin overbevisende sangseier i underholdningsserien Stjernekamp, men hun har forlengst funnet sin egen lille plass som artist og kunstner med egne, viktige meninger. Både som offentlig person og som en del av trioen ISÁK har hun vist at man kan operere i en moderne popsfære og samtidig ville stå for noe, behandle betente politiske spørsmål, og være opptatt av kulturarv, i hennes tilfelle den samiske. Møt henne i samtale med kulturjournalist Audun Vinger.