Hvem vinner by:Larm 2019?

January 14 2019

Norsk Tipping øker satsingen

For mange er en plass i programmet på Skandinavias største showcase-festival by:Larm, en seier i seg selv. I år som i fjor ønsker by:Larm og Norsk Tipping å belønne artisten som utmerker seg aller mest, nå med 500 000 kroner. Med dette forsterker Norsk Tipping sin satsing på både by:Larm og by:Larm-artistene ved å gi de sjansen til å løfte karrieren sin ytterligere og utnytte potensialet de viser frem på by:Larm til det fulleste.

Hvert år snakker vi om hvem som «vinner» by:Larm eller blir den største snakkisen. Det er gøy å få muligheten til å belønne den artisten som gjør seg mest bemerket med noe mer enn heder og ære, sier Silje Larsen Borgan, Markedssjef i by:Larm.

Norsk Tipping og by:Larm deler visjonen om å gi de beste et løft, når bransjen selv har definert hvem som blir Årets Stjerneskudd. Lørdag 2. mars 2019 tildeles kr 500.000,- til artisten, en økning på hele 200 000,- fra fjorårets festival.

Kompromissløse Sassy 009
I fjor stakk elektronika-gruppen Sassy 009 av med tittelen Årets Stjerneskudd og en sum på 300 000 kroner fra Norsk Tipping. Sassy 009 skilte seg ut med sin kompromissløshet, internasjonalt potensiale samtidig som de representerte en ny generasjon musikere i en mannsdominert sjanger. Konserten på BLÅ stod fram som et virkelig høydepunkt på by:Larm i 2018 og vi ble overbevist om at Sassy 009 er rustet for et større gjennombrudd, sa juryleder, Limita Lunde på årets utdeling. Etter by:Larm har de spilt på store festivaler som Øyafestivalen, Piknik i Parken, Way Out West i Gøteborg og Field Day i London.

Topp inspirerer bredde
Prisen Årets Stjerneskudd skal ikke bare løfte frem en ny, spennende artist eller et band. Norsk Tipping ønsker også at prisen skal være til inspirasjon for bredden i norsk musikkliv! Vi håper det motiverer mange fremtidige stjerneskudd, sier Pål Enger, Sponsoransvarlig i Norsk Tipping.

Hvem kan vinne i 2019?
En sammensatt fagjury skal kåre vinneren etter gitte kriterier. Først og frem må artisten være norsk og spille på festivalen. Videre vil fagjuryen følge alle de aktuelle konsertene, når by:Larm fyller hovedstadens scener fra 28. februar – 2. mars. Det skal vektlegges om artisten har hatt en god oppbygging mot festivalen og om artisten har klart å engasjere publikum, presse, og fått buzz i sosiale medier. Totalvurderingen skal si noe om artistens posisjon og hvorvidt vinneren er rustet for et større gjennombrudd.

Årets Stjerneskudd deles ut lørdag 2. mars under by:Larm.

Foto: Michael Schult Ulriksen