Nytt artist- og konferanseslipp

December 20 2018

LIVE

Det er straks jul, men før den tid har vi en bunke artister og konferanseposter som vil ut til dere! I dag slipper vi åtte nye artister, fem nye konferanseposter og en betalansering av et startup-spill.

Vår egen Gundelach avslutter by:Larm i Kulturkirken Jakob under by:Larm. De siste årene har han bemerket seg som en av landets mest interessante pop-artister, som kjapt steg opp fra undergrunnen til å spille på festivaler som Øya og Roskilde. Fra Danmark kjenner du kanskje Simon Littauer​ fra band som Broke og Reptile Youth. Nå kommer han til oss med sitt solo-prosjekt. Littauer spiller live på en modulær synthesizer og har sterk tro på improvisasjon, som gjør hans konserter uforutsigbare, men én ting kan han love: han vil få deg til å danse i hans techno-sfære. Sammen med Elias Boussnina​, ​KOPS​ og ​The Entrepreneurs​ styrker de danmarks representasjon under by:Larm. Fra Sverige kommer COBRAH, som på kort tid har blitt et selvfølgelig navn i den svenske underground-scenen, sammen med BLENDA som byr på progressiv RnB, soul og tribe. Kælan Mikla kan også by på en islandsk bland av post-punk og death-synth på by:Larm.

CONFERENCE

Fantasy Sport øker omsetningen til sportsbransjen med flere milliarder dollar i året. Nå kommer musikkvarianten; Fantasy Music Manager. Der vil man kunne signere ekte artister til en stall i spillet. Hvordan artistene gjør det i virkeligheten avgjør hvordan du gjør det i spillet. Du kan spille med eller mot venner, klassekamerater, kolleger, eller bli beste fantasy manager i hele landet eller verden. Simen Idsøe Eidsvåg, gründer av spillet, kommer og lanserer betaversjonen av spillet på by:Larm.

Musikkindustriens Næringsråd inviterer til frokost med kaffe og bakevarer! Under frokosten vil det diskuteres hvilke trender vi ser på det norske musikkmarkedet og hva de store sakene i norsk musikkpolitikk i 2019. Frokosten blir med blant andre Kathrine Synnes (Music Norway), Larry Bringsjord (FONO), Jan Erik Haglund (NEMAA) og Cathrine Ruud (Musikkforleggerne).

Tina Mermiri, direktør for forskning og digital analyse i Ticketmaster vil ta deg inn i hjernen til billettkjøperne i sesjonen Know Your Fans!. I en digital verden, hvordan får fansen vite om konserter? Når kjøper de billetter og hvor kjøper de dem? Hva skjer når de ikke kan overføre billetten til en venn, hvor oppbevares kjøpsdataene?

Balansekunst, foreningen for et likestilt og mangfoldig kulturliv, er til stede på by:Larm for femte år på rad. I år arrangerer vi et åpent nettverksmøte, en workshop om kvinnelig deltakelse og en samtale om «The Gender Gap» i musikkøkonomien.

Hvordan fungerer de ulike strømmetjenestene? Hva er det som kan gi tallene dine for streams, followers og monthly listeners et realt boost? Hva er god planlegging når det kommer til utgivelse av musikk, og hva kan du egentlig planlegge for? Møst og GramArt inviterer til sesjonen How-to for artists #1: Synlighet på strømmetjenestene med Kristine Bjørnstad, Nordic Manager i INgrooves

Platearbeiderforeningen presenterer sesjonen «The Business» under by:Larm-konferansen. Denne seansen tar for seg grunnleggende helhetstrekk i den delen av næringskjeden til musikkbransjen som dreier seg om prosessen fra låt til produksjon. Panelet vil ha fokus på rettigheter og ser på eksempler med både unge og erfarne låtskrivere, artister og produsenter og situasjoner disse fort kan havne i utenfor studioet.