Stort artist- og konferanseslipp

January 28 2019

17 nye band bekreftet

Det er ikke mange dager før du kan begynne å planlegge by:Larm for fullt. Før den tid har vi flere musikalske overraskelser på lur, og er forferdelig glade for å dele 17 nye artister og ni nye konferanseposter med deg i dag.

Her finner du de danske drengene Communions, som spilte hos oss i 2015, men som har kommet med mye spennende materiale siden det. Vi er også veldig glade for å ønske Hilma Nikolaisen velkommen, som med sitt kritikerroste album, Mjusic, stod for et av våre favorittalbum fra i fjor.

I dag bekrefter vi følgende artister:
Communions (DK)
Deportees (SE)
Fallulah (DK)
Freja the Dragon (SE)
Hilma Nikolaisen
Maggot Heart (SE) – by:Larm Black
Mariam the Believer (SE)
Marthe Lea Band
Merely (SE)
Monkey Plot
Ora the Molecule

Nettene på The Villa kommer til å bli svettere enn tidligere med følgende DJs:
DJ August
DJ Ibon
Fjeldheim
Illian Tape Label Night: Skee Mask + Zenker Brothers (DE)
Mikkel Rev
MRD Live

Ni nye konferanseposter

Autotune – Aldri ute av tune (NO)
Presentert av Klassekampen Musikkmagasinet
Chirag Patel, Linni og Axxe i samtale om stemmebehandlingsverktøyet som har vært en del av popmusikkens estetiske verktøyskrin siden Chers «Believe» i 1998.

The 10 Biggest Mistakes Artists Make in Digital Music – and How YOU Can Avoid Them (EN)
Presented by Music Ally and by:Larm
Fra bommerter på sosiale medier til store kampanjefeil, er det mange digitale fallgruver for artister i den moderne musikkbransjen. Få praktiske råd fra markedsføringseksperter og del dine egne feil med resten dine med-delegater.

The Visual Art of Timeboy (EN)
Presented by Musikkutstyrsordningen and by:Larm
Timeboy (også kjent som John King) er en Los Angeles-basert visuell artist, komponist og VJ. Bli kjent med hans visuelle arbeid med Flying Lotus, Kendrick Lamar, The Weeknd, Prince og Erykah Badu og hør om hans inspirasjon i denne samtalen med lysdesigner Kyrre Heldal Karlsen.

User Centric – Forbrukermakt i streamingøkonomien (NO)
Presentert av FONO
Lær mer om den nye fordelingsnøkkelen «User Centric», hvor økonomien følger hver enkelt forbruker: Hører du kun en låt av en artist i løpet av en måned så går hele beløpet til denne artisten. Hvordan vil et slikt grep endre musikkøkonomien? Hvem vinner og hvem taper på dette?

Næringsstøtte til musikksektoren – er det mulig? (NO)
Presentert av FONO
I Canada har man har utviklet en ny måte å støtte musikksektoren på. Støtten er ikke prosjektrelatert, den tildeles over lenger tid, og mottakeren blir fulgt opp tettere og inkluderes i et mer omfattende program. I dette seminaret ser vi på forskning og erfaringer fra Canada og stiller spørsmålet: Hvordan vil dette se ut i norske forhold?

Show for the Money (NO)
Presentert av by:Larm
Livebransjen har lenge jobbet tett med merkevarer og næringsliv, og det er ikke uvanlig at 20% av omsetningen til festivaler kommer fra sponsorer. Hvilke muligheter har artistene selv til å bruke sponsorater til å generere mer omsetning? Og kan det gå på troverdigheten løs?

Hvordan skape et mer flerkulturelt mangfold i musikkfeltet? (NO)
Presentert av Norske Konsertarrangører
Det norske samfunnet består av et stort kulturelt mangfold. Dette gjenspeiles ikke like godt i kulturlivet. I denne samtalen skal vi høre fra tre arrangører som jobber bevisst med inkludering og mangfold når det gjelder hva som skjer på, foran og bak scenen.

The Future of Music: Streaming, Fan-Content and Digital Innovations (EN)
Presented by Music Ally and by:Larm
Warner Music Groups chief digital officer Ole Obermann i samtale musikkbransjeveteran Vickie Nauman. Hvorfor er fan-laget innhold på Instagram, TikTok, Facebook og andre steder så spennende? Hvilke andre digitale innovasjoner kommer til å ha stor innvirkning på selskap og artister?

du virkelig ta det flyet? (NO)
Presentert av by:Larm
Finnes det måter å turnere på som ikke skader miljøet like mye som å fly? Er det en menneskerett å fly verden rundt for å presentere sin musikalske kunst til andre mennesker, eller er dette, i miljømessig sammenheng, lite annet enn egoistisk selvrealisering?