Urørtfinalen 2018 under by:Larm

February 20 2018

Daglig lastes det opp ny norsk musikk fra uetablerte artister på Urørt sine sider. I et hav av musikksjangere og artistuttrykk, blir de som fortjener litt ekstra oppmerksomhet anbefalt, spilt på radio og løftet frem. Urørt har vært med å løfte frem flere artister som både har gjort det stort innenlands og utenlands. Highasakite, Aurora, Kvelertak, Bendik, Sigrid og Ceziando er kun noen av artistene Urørt har huset opp gjennom tidene.

Hver uke kårer redaksjonen en Ukas Urørt, og ut i fra alle artistene som har fått smykke seg med tittelen gjennom året, får en håndfull av de muligheten til å kjempe om den gjeveste tittelen: Årets Urørt. I fjor gikk bergensrapperne Dårlig Vane seirende ut av Urørtfinalen, nå skal en ny vinner kåres!

Det kommer til å smelle når de fire finalistene i årets Urørtfinale skal overbevise publikum om at nettopp de fortjener tittelen Årets Urørt. Urørtfinalen 2018 går av stabelen i Mathallen på Vulkan torsdag 1. mars. Programleder Christine Dancke og Urørtprogramleder Eirik Havelin skal lede publikum gjennom en live-sending fylt av musikk og moro. Det blir live-musikk fra finalistene og det hele avsluttes ved at en av de fire finalistene står igjen med tittelen Årets Urørt!

Samme kveld skal det feires og alle finalistene blir å se på scenen på Doga 18:30 under By:larm. Det er ingen tvil om at det blir en skikkelig festkveld!

Finalistene er:

JON OLAV
I sitt forsøk på å lage popmusikk som ikke bare handlet om tits and ass, overbeviste JON OLAV fra Barstadvik oss med den sjarmfulle låten “Hei Erna”. Med et lekent og tydelig uttrykk formidler han en tekst hvor miljøpolitikken står i sentrum, og bruker musikken på en smart og gjennomtenkt måte for å få frem aktuelle temaer. Med fengende gitarmelodier og refreng det er vanskelig og ikke synge med på, klarer den samfunnsengasjerte artisten å formidle sine budskap gjennom lystig og forfriskende pop.

Hanne Mjøen
Hun har for alvor blitt et navn verdt å nevne innen den urbane popen. Med tre sterke singelslipp i 2017, har artisten fra Oppdal også markert seg live ved å spille på flere festivaler som Slottsfjell, Vill Vill Vest, Trondheim Calling, Findingsfestival og ikke minst ved å varme opp for Astrid S på hennes turné. I energiske og moderne produksjoner passer Hanne Mjøen sin stemme perfekt inn, og hennes tekster og melodier setter seg som støpt, det er umulig å ikke synge med.

Heave Blood & Die
Det mest desperate, fandenivoldske, aggressive og energifulle vi hørte i år, er også noe av det mest bakpå. To ting det er vanskelig å kombinere som gjøres med bravur på plate, og i enda større grad live. Det er umulig å gå upåvirket fra konsert med HB&D. Tromsø-bandet som springer ut av samme krets som fjorårets finalister LÜT bringer mørke inn i hverdagen din på den måten man vil ha det.

Kald Flamme
At de mest urbane vibbene fra Frankrike og Danmark skulle komme til Norge via den lite urbane plassen Radøy var mildt sagt uventa. Men det er altså tilfelle, via den helrå karakteren Kald Flamme. Han er vanskelig å ikke like, med sin gode smak og meloditeft i kombinasjon med en litt bygdete swag, kanskje best vist med halvhøye skuldre i de legendariske musikkvideoene.

NRK P3-grafikk: Rashid Akrim
Fotokred: Martin Bremnes, Simen Stensbøl, Silja Lomakka/Marie Sofie Mikkelsen, Magnus Solhaug, Oliander Taule, Dev Dhunsi, Marius Mathisrud og Jan Khür.