NOPA-stipend

February 07 2019

Norsk forening for komponister og tekstforfattere, NOPA, er en forening for profesjonelle låtskrivere. Med over 1000 medlemmer representerer foreningen hele bredden i norsk musikkliv, fra salmesang til satanrock. NOPA samarbeider med by:Larm fordi det er en av arenaene der morgendagens populærkomponister får vise seg frem. Vi heier på alle som lager musikk og tekst og som ønsker å leve av dette! Derfor opprettet NOPA i 2013 NOPA-stipendet, som deles ut til unge låtskrivere som kommer til å prege norsk musikkliv fremover.

NOPA-stipendet gis til låtskrivere som kommer til å prege musikklivet fremover, og består av 25.000 kroner. Stipendet deles ut på by:Larm i Oslo – rett før stipendmottakeren skal spille sin konsert.

– NOPA-stipendet er en måte å løfte frem de låtskriverne vi tror kommer til å prege musikklivet fremover, sier Ingrid Kindem, styreleder i NOPA.

Blant tidligere vinnere av NOPA-stipendet finner vi låtskrivere som Aurora, Dagny og Softcore untd.


Hun eller han som får stipendet får ikke vite om dette på forhånd, men overrumples på scenen i forkant av sin konsert på by:Larm. Vi håper og tror at dette gir et kick som er nyttig både for den påfølgende konserten og for all virksomhet deretter!

Mer informasjon om stipendet finner du her.

Foto:
KUUK får overrakt NOPA-stipendet av Torgny Amdam under by:Larm 2015. Foto: by:Larm frivillig-foto.