Skip to content
Session

Rundebordssamtale: Fremtidens rekruttering i sceneteknisk bransje

About

Presentert av Kulturrom og Balansekunst

Den scenetekniske bransjen står ved et veiskille! Kompetanseflukten under koronakrisen har vist hvor sårbare seneteknisk bransje er for svingninger i tilgangen på kvalifisert arbeidskraft. Nå som vi er på vei tilbake til normalen, melder flere utleiefirmaer og teknikere om at de må takke nei til oppdrag. Slik sett gir bemanningsproblemer negative ringvirkninger i hele musikkbransjen.

I denne rundbordssamtalen vil vi diskutere hvorfor rekruttering i bransjen ofte foregår på bakgrunn av subjektive og uformelle kriterier. Er det kun på grunn av mangel på formalkompetanse eller er den mer nettverksbaserte rekrutteringen naturlig for disse yrkene? Hvordan vurderer vi i så fall potensielle arbeids- eller oppdragstakeres kompetanse utover rykte, magefølelse og trynefaktor? Hvilke konsekvenser har det i så fall for mangfold og for å skaffe nok arbeidskraft av god kvalitet sett i lys av kompetanseflukten bransjen opplever? Og ikke minst; hvilke tiltak må til for å bedre dette i fremtiden?

Noen av organisasjonene som deltar i samtalen er: Virke, Creo, Norske Konsertarrangører, Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon, Norske kulturhus og Balansekunst.

Samtalen ledes av: Siri Haugan Holden og Kjetil F. Wevling.

Newsletter

Get the latest updates from By:Larm

Ads
Ticketmaster
Comfort Hotel
Vulkan
Norsk Tipping
GramArt