Skip to content

Neste Generasjon: 828 000 støttekroner til ung kulturnæring

2021
ACT er en av støttemottagerne i den tredje tildelingsrunden, og har fått honorar til å hyre inn Oda Scheel. Fra venstre: Silje Larsen Borgan (Little Big Sister), Oda Scheel og Simen Herning (ACT).
16 kulturaktører mottar støtte til sine prosjekter i den tredje utdelingen av den by:Larm-initierte støtteordningen Neste Generasjon.

Blant støttemottagerne finner man Lilleaker skole musikkorps, Skedsmo Voices, Norf East og ACT Entertainment.

– Vi er veldig glade for at Neste Generasjon har valgt å støtte vår engasjering av Oda. Vi har en rekke prosjekter under planlegging hvor hun vil kunne spille en viktig rolle, sier Simen Herning i ACT Entertainment. De har mottatt støtte til å honorere Oda Scheel.

ACT Entertainment er en del av en klynge som også består av Ohlogy og Little Big Sister, som jobber med artister, utgivelser og music supervision. Oda Scheel kommer til å arbeide med hele klyngen.

– Dette er en strålende ordning som gir oss muligheten til å satse på unge bransjetalenter i en utfordrende tid for bransjen. Vi ser det som en viktig del av jobben vår å sørge for at unge talenter får arbeidserfaring tidlig – de er jo tross alt fremtidens bransje, sier Silje Larsen Borgan i Little Big Sister.

– Oda har vært i vår innboks helt siden 2018, og vi er heldige som nå kan få ressurser til å bruke hennes kloke hode.

Skal få unge tilbake i jobb

Støtteordningen Neste Generasjon ble lansert i juni av by:Larm i samarbeid med Creo Oslo, MØST og Oslo kommune. Oppdragsfinansieringen har en ramme på fem millioner kroner og retter seg mot prosjekter som ønsker å hyre inn unge kulturnæringsaktører under 29 år i Oslo. Nå er den første drøye millionen tildelt.

– De yngste i bransjen har mistet viktige år i etableringsfasen det siste halvannet året. Dette rommet for utvikling får man ikke tilbake på et blunk, selv om vi nå nærmer oss slutten av pandemien. Gjennom Neste Generasjon legger vi handling bak ordene om å få de unge tilbake i jobb i kulturbransjen, sier pressesjef i by:Larm, Erik Egenes.

Støttemottagerne har fått midler til å hyre inn alt fra kameraoperatører til albumcoverdesignere, prosjektledere og produsenter.

– Gjennom disse prosjektene har vi sett at kreativiteten og skapertrangen lever i beste velgående der ute, og hjulene ruller for alvor igjen i Oslos kulturliv. Vi håper denne støtteordningen kan utvides til resten av landet også, sier Egenes.

Mindre byråkrati

Kulturbyråd Omar Samy Gamal er godt fornøyd med første tildelingsrunde av Neste Generasjon.

– Kulturlivet har blødd under korona og særlig gjelder det de som er unge, de som driver for seg sjøl eller de som holder på å etablere seg. Neste Generasjon gir mindre byråkrati og større bransjekunnskap, fordi pengene deles ut nærmest mulig dem som skal få dem. Det er en god modell for Oslo som også staten bør se på, sier Gamal.

Han trekker også fram hvor godt samarbeidet mellom by:Larm, Creo Oslo og MØST fungerer for utdelingsprosessen, og håper støtteordningen kan utvides til å bli nasjonal. Neste søknadsfrist for ordningen er 15. november.

Tildelingsutvalget har bestått av Samsaya Sharma, Magnus Boyd og Margaret Berger. Sekretariatet har bestått av Mina Evenrud og Pernille Tårnes fra by:Larm, Trond Moe-Larsen fra MØST og Jan Koop fra Creo Oslo.

Les mer om ordningen og hvordan du kan søke

Følgende har mottatt midler til medfinansiering i denne tildelingsrunden:

  • Tora Dahle Aagård til produsent Benjamin Giørtz
  • Resa Saffa Park til musikkvideoprodusent Ola Kassen
  • Skedsmo Voices til foto- og mediainstruktør Ida Charlotte Finstad
  • Playground Music til prosjektleder Hedda Rungstad
  • Pasha til designer Emil Ringheim
  • Out of the city productions til kunstnerfellesskapet Bergljot ved Tiril Haug Johne
  • Norf East til fotograf Tyra Ara Larle Shadé Lartey
  • AYKO til lydtekniker Simen Nielsen Stokke
  • Name Music til produsent Martin Selen
  • Lilleaker skoles musikkorps til komponist Ingebjørg Vilhelmsen
  • GURO til produsent Olve Flakne
  • Bøl Records til lydtekniker Bjørn Ola Opsahl
  • BREKKE SAFE til produsent og komponist Edward Normann og Kristoffer Haugan, STATE
  • B-Boy Myhre til designer Sebastian Pandonis
  • Ary til regissør Pernille Sandberg
  • ACT til prosjektleder Oda Scheel
Newsletter

Get the latest updates from By:Larm

Ads
Ticketmaster
Comfort Hotel
Vulkan
Norsk Tipping
GramArt